Új laptopot vásároltam ma, de máris volt rajta egy kékhalál! Mit tegyek?
Ma voltam megvenni az új gépem egy Dell inspiron n5110 i7-es, 8Gb-ás. Az első bekapcsoláskor azonnal kaptam egy riasztást (McAfee) miszerint trójai vírus van rajta. Pedig a géphez még szinte hozzá sem értem. Aztán elkezdtem telepíteni a szokásos programokat: avast, chrome, firefox, ccleaner stb stb. De szörnyen lassú volt, gondoltam is magamban, hogy a régi 3 éves toshibám gyorsabb, de azt hittem, hogy csak a net a gyenge valamiért. Aztán egyszer csak kék halál és a gép leállt!
Holnap reggel visszaviszem a boltba, de mit tegyek, ha kekeckednek? Ha nem akarják vissza adni a pénzt? Vagy ha felajánlanak egy másik ugyanilyet? (Én már nem akarok ilyen gépet ezek után)
De ne cseréljék ki, hanem adják vissza a pénzem. Nem szeretnék ilyen laptopot. Mi van ha kicserélik és egy hónap múlva azzal is ugyanez lesz?
Nem vagyok hozzáértő, nekem annyit mondtak, hogy semmit nem szükséges rárakni azonnal használható. Csak a fent említett programokat raktam rá.
Annyit csináltam vele, hogy felnyitottam, megnyomtam a bekapcsolás gombot. Bekapcsolt és rögtön riasztott, hogy trójait talált! Légy szíves ne nézz hülyének! Nem vagyok számtech zseni, de azt azért tudom, hogy egy gép nem attól lesz vírusos, hogy rátüsszentek.
Amúgy megfordult már a fejemben, hogy ezt a gépet már valaki visszavitte és nekem újra eladták, mivel voltak rajta olyan programok, amik szerintem nem "alapfelszereltségek". De ebben nem vagyok biztos, pl a msn rajta volt, és annak idején azt én töltöttem le a gépemre, és nem volt alapból rajta. Lehet hogy most már rajta kell legyen, nem tudom, csak gyanús volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!