Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Laptop vs. Asztali gép?...

Laptop vs. Asztali gép? Okostelefon vs. Tablet?

Figyelt kérdés

Asztali gépem tönkre ment, és valamit kéne kezdeni.

Vagy 110000-ért új asztali gép, vagy annyiból már laptopot...szomszédom csinálja évek óta a gépem, ő rakná össze az új alapgépet, de 110000 szerintem asztali ALAPLAPÉRT nagyon sok..viszont ha azzal valami gáz van, ki tudja cserélni..laptopot hordozhatom, kevesebbet fogyaszt, viszont ha gáz van, szerviz...

Telefonom eléggé gyatra...mármint...Alcatel OT-602...szóval jövőre ezzel beállítani gimibe picit gáz...a szomszéd srác táblagépet venne az én helyembe...de akkor már nem inkább egy okostelefont? wifi miatt...

És totálisan nem tudom mit tegyek...

60000 forintom van most...és hát a többit a szülőknek kell bepótolni, vagy részletfizetés...szóval minél olcsóbb, annál jobb...

Mostani gépem fontosa adatai (számomra..)

3, 06 GHz

533 MHz....ezek nem tudom mik, de ti biztos jobban értitek...

Szóval vagy ilyet, vagy ennél jobbat szeretnék...

14 éves tudatlan nyolcadikos lány várja segítségeteket...KÖÖSZIII!

2012. szept. 3. 13:48
1 2
 1/13 anonim válasza:
laptop+ oksotelefon kombóra szavazok,mert a tablet egy olyan embernek kell aki sokat utazik és kell a munkájához stb...meg egy okostelefonnal ugyan azt meg tudod csinálni,mint egy tablettel...
2012. szept. 3. 15:07
 2/13 anonim ***** válasza:
ha nincsenek nagy igényeid (azaz max filmezés/netezés/zenehallgatás/kis játék nagyon alacsony grafikai beállítok mellett), akkor egy kb 70k-s netbookot ajánlok (pl. [link] ), plusz valami olcsóbb okostelefont
2012. szept. 3. 15:37
 3/13 A kérdező kommentje:

Operációs rendszer Windows 2000/XP/Vista

CPU Pentium4 1.6GHz

RAM 512 Mb

Videokártya GeForce4 MX440 64Mb

DirectX verzió DirectX 9.0c

HDD 2GB vagy több

egy ilyen gépigényű játéknak kellene megfelelőnek lennie..szóval, hogy ez a játék fusson rajta, és a képernyője ne 10,1-es legyen...szóval 13-15,6-osig...

De köszönöm! Akkor már biztosabb a laptop...

2012. szept. 3. 16:00
 4/13 anonim ***** válasza:

Annál a konfigurációnál még a netbookok is nagyobb teljesítményűek. Linkelek egy pár notebookot, hátha tetszeni fog valamelyik.

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2012. szept. 3. 16:10
 5/13 anonim ***** válasza:

a kis netbook is megeszi reggelire a gépedet :)

egyébként lehet rá külső monitort is csatlakoztatni (vga + hdmi kimenet van rajta, ez elég a mostani kijelzők 99%hoz, gondolom a te régi monitorodon is vga csatlakozó van, vagy vehetsz egy újat is a megmaradt zséből)

amúgy ha erősebb gép kell, akkor amd oldalon e450 - e1800as, vagy drágább (120k körül) és még erősebb liano a6, vagy trinity a8 alapú gépeket javaslom; intel oldalon (szintén 120k körül) meg egy sandy-s pentium + kis dedikált (gt520/610 vagy hd7450/7470) vidkártyás gépeket javaslok

bár a te helyedben én megelégednék egy netbook (szigorúan amd brazos [pl. az általam fentebb linkelt] alapú!!!) + külső monitor párossal, főleg ha anyagiak is ennyire számítanak

2012. szept. 3. 16:25
 6/13 anonim ***** válasza:
Laptopban az AMD E450-nél még egy Celeron B800 is sokkal erősebb. Én kerülném az AMD C50/C60 és az AMD E300/E450 APU-s gépeket. A C50/C60 még netbook kategóriában is nevetséges teljesítményt nyújt. Az E300 és az E450 netbook kategóriában nem rosszak, de notebook kategóriában már nagyon kevesek.
2012. szept. 3. 16:59
 7/13 anonim ***** válasza:
Ja és az AMD E2-1800 APU is gyengébb, mint egy Celeron B800 processzor. Egyedül a videokártya része lehet valamivel erősebb, mint a HD2000.
2012. szept. 3. 17:05
 8/13 A kérdező kommentje:

Öö köszönöm szépen a válaszokat..

Szóval ár/érték arányban lehetőleg 10000 alatt melyik a legjobb hordozható ketyere?

Akkor ha lehetséges rákötni monitorra (Albacomp, ha mond valamit) akkor a kis képernyőjű is jó tulajdonképpen...

És akkor az okostelefon miért lenne segítség? Itthon akkor laptop, és akkor a hordozhatóság érdekében??

Amire gondoltam, egy Nokia 500 vagy egy Telenor One Touch...vélemények ?

És tényleg köszönöm a válaszaitokat!

2012. szept. 3. 17:19
 9/13 anonim ***** válasza:

Netbookot azért inkább ne. Rá lehet csatlakoztatni külső monitorra, de azokban a processzor és a videokártya is nagyon gyenge. Inkább egy normál méretű notebookot vesgél szerintem. 100ezer alatt én ezeket ajánlom. Sokkal erősebbek, mint a hasonló árba kerülő netbookok és az AMD E450 APU-s gépeknél is erősebbek.

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

2012. szept. 3. 18:10
 10/13 anonim ***** válasza:

nyers procierőben gyengébb, viszont gondolom nem 3d renderelésre és vidkonvertálásra kell a gép. mezei felhasználásra meg sokkal kiegyensúlyozottabb egy brazos, mint egy sandy (nem csak játékok, hanem gpu gyorsított feladatokhoz is [pl. filmlejátszás hardveres gyorsítása, amivel a sandy eléggé hadilábon áll...]), valamint olcsóbb is tőle.

intel alapokra épülő konfigot dedikált vidkártya vagy új ivy-s 4000es igp nélkül egyszerűen nem ajánlok senkinek...

2012. szept. 3. 18:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!