Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ha egy kezdő feltesz valami...

Ha egy kezdő feltesz valami egyszerűnek tűnő kérdést, akkor miért akadnak ki folyton akik már kicsit profibban nyomják?

Figyelt kérdés
Valahol ti is elkezdtétek, és nyilván nektek sem volt evidens elsőre minden. Ez az oldal meg pont arra lett kitalálva, hogy bárki megkérdezhessen bármit, ha szüksége van rá.
2012. szept. 2. 11:03
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem a kérdés egyszerűségén műlik, hanem azon, hogy kb. azt gondolja, hogy eljön a "csodadoktorokhoz", akik megmondják a választ. Leírja a kérdést, és vár. Ahelyett, hogy megkeresné ő, legtöbbször az első Google találat megadja a választ. Ez már csak a mentalitása miatt is zavaró. Főleg annak, aki informatikával szeretne foglalkozni - de igazából mindenkinek - meg kellene tanulnia önállóan információt szerezni, legalábbis megpróbálni.

Arról nem is beszélve, hogy egyes kérdések újra és újra feljönnek (pont az egyszerűségükből fakadóan), pedig már rengetegszer meg lettek válaszolva, de amikor kiírják a kérdést, b*dös lusták elolvasni a felajánlott megválaszolt kérdéseket, amiket a rendszer kidob. Vagy tényleg nem olvassák, vagy esetleg arra számítanak, hogy nekik majd mást mondanak?

És persze van, amit egyszerűen nem lehet kibírni beszólás nélkül, hiszen mi válaszolók is emberek vagyunk, és nem tökéletesek. Például a hapsi, aki azt kérdezte a tudományoknál, hogy ha egy szántó egyik oldala 81m, a másik 42, hogy lehet kiszámolni, hány négyzetméter? (Fiktív számok, nincs kedvem visszakeresni). Amikor beszóltak, hogy ezt azért illene tudni - persze válaszoltak is - még felháborodott, hogy ő ezt nem használja soha semmire, még szép, hogy elfelejtette, hogy kell kiszámolni, erre való a gyakorikérdések, nem?

Végül is igaza volt, erre való, de a válaszolók is kiakadhatnak néha... :)

2012. szept. 2. 11:16
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Meg ha már számítástechnika témakör, akkor ne feledjük a "tudtok működő wallhacket?", "facebook feltörő programot?", esetleg "ip címet lenyomó, és a tulaját földbedöngölő, majd letartóztató, és feljelentő programot?"
2012. szept. 2. 11:28
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Pontosan ezek miatt akadnak ki a "profibbak".

Aki informatikával akar foglalkozni annak létszükséglet a jó probléma megoldó képesség, ami magában foglalja a keresést és az önálló gondolkodást is.

Nem baj, ha valaki kérdez, de az olyan kérdésekből, ami naponta elhangzik és kb 2 másodperc megoldani kicsit elege van már sokaknak. (Többek között nekem is. Ilyenkor hajlamos vagyok csak egy linkkel válaszolni maximum.)

2012. szept. 2. 12:24
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
És akkor lesz olyan, aki benyögi, hogy ne linkelgessenek, hanem válaszoljanak! :D Ilyenre is volt példa.
2012. szept. 2. 12:41
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

A legnagyobb gond szerintem is a 10 másodperc alatt egy linkkel lerendezhető sablonkérdésekkel, illetve a #2 által írt idióta agyszüleményekkel van. Ezekre én simán írok egy tahó választ, mert nekem ez jó feszültség levezetés... :)

G.

2012. szept. 2. 13:05
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Miért akadunk ki? Lássuk:

1. Feltesz egy olyan egyszerű kérdést amit a Google 5 másodperc alatt megtalál.

2. Amikor a kérdésre kattintok, ott alatta kiad 5 hasonló vagy ugyanolyan kérdést, amiben a neki szánt válasz is ott van, de meg nem nézné előtte és negyvenedszer már egy kicsit uncsi ugyanazt leírni.

3. Hiányos, értelmetlen helyesírási hibákkal teli a kérdés és ha ezt megemlítjük, akkor anyázik és megsértődik.

Hirtelen ennyi...

2012. szept. 2. 15:11
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

"Ha egy kezdő feltesz valami egyszerűnek tűnő kérdést, akkor miért akadnak ki folyton akik már kicsit profibban nyomják?"

Alapvetően semmiért, ha nincs benne semmi olyasmi ami miatt ki kéne. Én se azt várom, hogy beszóljanak nekem azért mert felteszek egy olyan témában egy kérdést amit nem tudok egy olyannak aki tudja, ahogy a legtöbben is így vagyunk.

Amiket a többiek felvázoltak azok olyan körülmények amik ezt kihozzák az emberből. Mint írták az itteni válaszoló is ember véges tűrőképességgel, és egyszer csak elszakad az a cérna(tőlem látható volt már rá pár példa).

A személyes kedvenceim az értetlenkedők és az okoskodók(ha a kettő egyszerre az már nekem igazi csemege). Például van egy adott emberke, üzenetbe felkeresett és már vagy egy tucatszor kb ugyanazt magyaráztam el, pluszba kiírt még vagy fél tucat kérdést. Imádni való. Azért a legjobban kiakasztóak számomra aki informatikus ismerősükkel jönnek. Ez magába nem baj, ismeri, szakmába van, hisz neki, de ha megkérdezi és 10-en mondják neki azt, hogy nem úgy van akkor annyit ír, hogy mind hülyék vagytok(ezt persze cifrázva), mert ismerőse mást mondott stb.

Összességében szerintem mondhatom a többiek nevében is, hogy oktalanul senki nem akad ki, ha okunk van rá akkor meg uram bocsá', hogy megtesszük. Persze mostanság látom ilyen 20-30%-os aránnyal rendelkező egyéneket(na egy olyat összeszedni tudás) akik oktalanul használnak trágár kifejezést adott dolgokra. Ez még talán belefér, de amikor egyik másik megsértődik meg alapból baromságot beszél már kissé idegesítő.

Amúgy is néha GYK alapból kikészítő tud lenni, lassan meggondolom kétszer, hogy merjek e az FSP Hexánál, vagy a Chieftec CTG-nél jobb tápot mondani(az aktívabb válaszolók értik miért), netán lemerjem e írni a kepler "baját" stb.

2012. szept. 2. 19:09
 8/16 A kérdező kommentje:
Ezekben totál igazatok van, mindegyikben amit leírtatok, csak én látok olyat is, amikor szerintem nincs rá ok. mint például valaki megkérdezte, hogy hogy lehet letiltani a reklámokat a chrome-ban. Erre jön rá a válasz, hogy : Miért olyan nehéz beírni azt a két szót a gugliba, hogy "adblock chrome" ? Én az ilyen válaszokra gondoltam. Gondolom beírta volna, ha hallott volna róla. Vagy nem?
2012. szept. 3. 15:20
 9/16 anonim ***** válasza:

"valaki megkérdezte, hogy hogy lehet letiltani a reklámokat a chrome-ban"

Ehhez meg csak a "reklám chrome" szavakat kell beütni a gyakori oldalán a keresőbe és láss csodát, bead jópár találatot és innentől kezdve ez megint a hatvanötször feltett és k.rvára unom a kérdést kategóriába került át, mert a kérdezőnek így egyszerűbb...

Ez a találat a reklám chrome-ra a GYIK-en:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kereses.php?keres=rekl%E1m+chr..

2012. szept. 3. 16:19
 10/16 A kérdező kommentje:
Valamelyik nap keresgéltem, hogy hogy lehet házon kivül tartani a hangyákat. Kb. 30 kérdést olvastam el, és mindenki válaszolt mindenkinek készségesen. Egyetlen helyen nem merült föl, hogy már rengetegen kérdezték, meg semmi "fenn hangú" válasz.
2012. szept. 6. 15:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!