Osx mountain lion vagy win 7/ win8? ervek? Ellenervek?
Kedves Kérdező!
Két külön dolog. Ebből megint oltári baromságok fognak születni.
Attól függ mire kell a számítógép.
Mac vs Win = Baromság (más a felfogás, más a kivitel)
Win7 vs Win8 = Win8 (gondolom mert újabb)
Én Mac-re váltottam mert a Windows bizonyos hiányosságai végett.
Inkább felhasználói szempontból kéne megközelíteni, pl. mint most én:
Internet = Mac
Macket nemnagyon kell vírusírtanom.
Kezelés, élmény = Döntetlen
Most már a MS is észrevette, hogy az egyszerűbb jobb. A Mac-et bárki tudja használni, nem kell hozzá kézikönyv. Logikusan van felépítve.
iroda = Döntetlen
Sztem mivel minkét platform többnyire ugyanazon szoftverekkel dolgozik (MS Office, Open Office), nem lényeg.
grafika = Mac
A Mac OS-nak valamiért sokkal szebb a képe. Nem tudom miért talán a jobb színprofilok vagy az RGB szabvány végett de tény hogy a normál monitorból kihozza amiről nem is álmodna az ember.
zene = Mac
Hát itt a hardverkompatibilítás és a komoly terhelés melletti stabilítás végett választják sokan főleg DJ-k és előadóművészek körében, ahol nem tolerálható a fagyás. Nálam is ez volt a fő szempont.
játék = Win
Ennél jobb felhasználási területet nem tudok a winnek. Bár én nem játszom. Max X-Plane-el tanulgatok repkedni de az elérhető Mac-re is. Ezt kipróbálnám Retina Display-el is, milyen lehet már a végtelen horizonba nézni úgy hogy nincs pixel. Messziről is simán látszódna a kifutó. :D
minimális szervizelési igény = Mac
Mindkét platform elromlik egyszer, de subjektív véleményme szerint: a G4-esem hibátlan, a G5-ösöm hibátlan, ill. a MBP-m is.
szoftver-, hardver-támogatás = Döntetlen
Ma már minden szoftver és hardver működik egyiken másikon. Lehet válogatni.
fájlkompatibilítás = Mac
Itt a Mac tejhatalommal bír. Nem tudom a Win miért nem ad erre, talán a 8-as már rendelkezni fog ezzel a képességgel is.
Tudomány, ipar = Win
Egyenlőre. Mára pl egy Mac Pro szinte tudományos számításokra élezett hardver ad készen. Igazából szoftveres határai vannak, de például a csillagászat terén a Mac-et részesítik előnyben. A vezérléstechnika meg eléggé "moduláris" technológiai ág, ott a linux még ami versenyeztethető, de ott egyértemű a Win-é győzelem.
Ár = Döntetlen
A PC nem feltétlenől olcsóbb. Egy Mac nagyjából árában van még itt Az EU-ban is. A prémium gépek ennyibe kerülnek más gyártóknál is (Dell, Asus, Sony). Ne tévesszen meg senkit a nagybetűk, az apróbetűben van a lényeg. Egy Apple-ban, pl. nem találsz indokolatlanúl nagy értéket mutató alkatrészt (nincs nyálverés). Szervizelés szempontjából is költséghatékonyabb.
De ez szubjektív vélemény, amit csak akkor tud valaki megírni és megérteni ha tapasztalata van mindkét oldalról. Külömben csak a szitkozódás megy.
Szóval, inkább valami konkrétummal kéne indítani, nem csak bedobni a húst az oroszlánok közé.
Üdv.: Steve Hianbeg
Szívesen, csak a legtöbb ilyen fórum nagy fightba szokot csapni. Én csak elsőnek megmutattam, hogy néz ki egy érv vagy ellenérv. :)
Sokkal többet is tudtam volna írni a win ellen, de nem akart nagyon lehúzni. Addig úgy sem tudja senki miről beszél egy mac user (itt nem a fanokra gondolok, ők agresszívak, elvakultak. Mactroll. Ők kb olyan hangnemben írnak mint a Wintrollok. :).
Vegye a fáradtságot és űljön le elé egy-két órára (annyi idő alatt meg is tanulja használni) és akkor írja az ellenérveit. :)
Amúgy miért tetted fel a kérdést? Vásárlási szándékod van vagy háborút akarsz indítani? :D
A Mac az munkára van kitalálva, nem játékgép. Ennyi pénzért nem az. A PC is elég drága játékra, csak a pénzt viszi. Egy konzol töredékébe kerül és arra van kitalálva, ill. a játékok többségét is azokra fejlesztik. Én a számítógépet munkára használom 95% a játékkonzolt meg játékra. A munkában nincs zsákbamacska, de ha a játékból elveszik pár mentés, leszarom.
Az említett játékok nem tudom van e Mac-re de CS az nem egy fúdehadrverégető játék sztem egy emulátorban simán elfutna.
A Call of Duty-k meg vannak mac-re is, a fifárol nem tudok semmit, de nem egy EA games-es játék van mac-re, pl. a Battlefield-et is kiadták.
Amúgy az apple ha akarná simán játékkonzolt is csinálhatna a gépeiből, mivel adott a hardver és a játékgyártóknak elég csak 10-15 konfigra optimalizálni a játékait. PL Mac alatt ezért nincs szükség DirectX emulációra, ami rengeteg erőforrás igényelne. A játék a gép hardverkörnyezetében fut ezért van, hogy egy kisebbnek tűnő mac konfig simán elvisz egy komolyabb játékot.
De ezért ne vegyél Apple-t. Csak pénzkidobás lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!