Turbo0111 kérdése:
Vettem egy full hd monitort, de a full hd-s filmek, youtube videók akdnak. Miért?
Figyelt kérdés
ez egymagos proci (2,4ghz)lehet a gond vagy az ATI Radeon hd 3650-es videókártya?2012. aug. 17. 09:26
1/9 anonim válasza:
Leginkább mindkettő gyenge fullHD-hoz. De inkább a proci.
2/9 anonim válasza:
MErt nem elég egy egy Full HD monitor kell hozzá egy megfelelően erős gép is hiszen nem a monitorod játsza le a vidiket hanem a gép a monitoron csak nézed!
3/9 A kérdező kommentje:
Azt én is tudom hogy gyenge a gépem, de ha vennék egy 4 magos és maradna ez a videókártya akkor mennének rajta simán?
2012. aug. 17. 10:06
4/9 A kérdező kommentje:
4 magos procit
2012. aug. 17. 10:07
5/9 anonim válasza:
Flash hardveres gyorsítás a Radeon HD4000-es szériától van az ATI(AMD) videokártyáiban, ami 9.11-es drivertől kezdődően érhető el. Én inkább javaslom egy erősebb videokártya beszerzését, ez tehermentesíti a processzorodat. Hiába veszel 4 magosat, a Flash player egyszerre csak 1-en fut. Annak az egynek pedig valószínűleg nem lesz elég a teljesítménye a fullHD dekódolásához. Biztos, hogy nem lesz elég, de nem is szokás manapság már ilyen munkát a processzorra hárítani, hiszen az szoftveres úton oldja meg a dekódolást, ami sokkal nagyobb teljesítményfelvétellel jár, ezáltal többet fogyaszt a géped, jobban melegszik és jelentős mértékben csökkennek az erőforrások. Csak ismételni tudom magam: vegyél egy másik videokártyát. A mai világban már a 250-300MHz-es ARM CPU-k hardveresen tudják dekódolni a FullHD-s mkv-kat 1-2W fogyasztással. Hasonló módol oldják meg az új videokártyákban is, egyszerűen létrehoznak áramköröket, amiken fizikailag végig haladnak a bitek az inputtól az outputig és megjelenik a kép. Nincsen semmiféle szoftveres adatfeldolgozás vagy csak nagyon minimális, ezáltal drasztikusan csökkentve az energia- és erőforrás felhasználást.
6/9 A kérdező kommentje:
Na ez aztán a szép válasz :) én is gondolkodtam másik videókártyán csak sajnos a gépembe AGP-s kell és abba nincs ennél sokkal erősebb,de javíts ki ha tévedek.
2012. aug. 18. 10:45
7/9 anonim válasza:
Ha AGP-s az alaplapod, abba 4-magos procit se fogsz tudni rakni. De még 2 magost sem.
8/9 A kérdező kommentje:
ASRock AM2NF3-VSTA (5 PCI, 1 AGP, 4 DDR2 DIMM, Audio, LAN)
Ilyen alaplapom van és az asrock honlapján 4 magig támogatja a processzorokat.
2012. aug. 19. 16:08
9/9 turulger válasza:
M5A97 alaplap-ot ajánlok, és a proci is elég elavult! A vidikari is cserér szorulna egy ilyen monitorhoz! :(
Nekem ez van: AMD Phenom II 970 3.5GHz, Black box, Asus M5A97, SAPPHIRE 11200-00-20G HD7850 2GB GDDR5 PCIE, RAM 8GB (2X4 kit)
Ehhez akarok 70.000 ft-ig 24" Full HD monitort! De még nem tudom mit vegyek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!