Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Sony Vaio vagy Dell Inspiron?

Sony Vaio vagy Dell Inspiron?

Figyelt kérdés
Most van egy Dell Inspiron M5010-es laptopom. 2011. februárjában vettem. Eddig semmi bajom nem volt vele. 2012. augusztus elején meghibásodott a kijelző led világítása. Konkrétan az volt a hiba hogy néha-néha kikapcsolt a led világítás, ennél fogva nem láttam a képet. 1 hétig kénytelen voltam így használni, majd meg lett javítva. Úgy döntöttem hogy eladom. A Dell-t jó márkának tartottam, de sajnos csalódtam benne. :( Már akkor "csalódtam" amikor kibontottam és sok helyen (dobozán, akksiján, alaplapján, winchesterjén) a "made in China" feliratot véltem felfedezni. Szóval kb. másfél év után jelentkezett ez a kellemetlen hiba. Informatikus haverom szerint a Dell régebben jó márka volt. Viszont annyira felgyorsult a gyártásuk hogy egyre gagyibbakat csinálnak. Ez pedig annak köszönhető hogy nagyon ráálltak a design-re és a belső minőség el lett hanyagolva. Olyan tömegcucc lett mint pl. az utakon a Suzuki vagy a zsebekben az érintős android mobil. Én szívesen vennék Dell-t mert valaki esküszik rá hogy jó. Bevallom kicsit elbizonytalanodtam. Lehet hogy a Sony Vaio-t próbálom ki, ugyanis csupa jót hallottam róla. Mi a véleményetek?

#Sony #VAIO #Dell #ispiron
2012. aug. 16. 11:50
 1/3 anonim ***** válasza:

Nem a Dellel van gond, hanem az M és N szériákkal (vajon miért dobálnak patent konfigokat 150-ért a boltokban?). A made in china részről annyit, hogy mindent ott gyártanak, még az iphone-t is, ezen nem kell meglepődni :P A Dell jó márka, de 200 alatt egyik márka modelljei sem érnek sokat :S

A Sony is gyárt alkatrészeket kínában, viszont azoknál is meg kell fizetni a minőséget.

Én most egy pár hetes, felturbózott Lenovo Z580-ról pötyögök, ami mindenestül kóstálta a negyed misit, de megérte, szerelem volt első látásra, és nem bántam meg :)

btw ha normális lapost akarsz venni, akkor mac, amiről tudjuk, hogy nem olcsó, viszont azt is mindenki tudja, hogy megéri az árát - eddig minden hozzáértő infós szaktársam/ismerősöm arra esküdözött, hogy a következő gépe mac lesz majd, vajon miért?

2012. aug. 16. 11:57
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszi a választ! :) Igen, Mac-ben is gondolkodtam de egyenlőre húzós lenne a költségvetés szempontjából. Konkrétan ezt a "Vájut" néztem ki.:

[link]

(Majdnem 200 az ára, sőt van olyan webáruház ahol még több is.)

2012. aug. 16. 12:43
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha nem akarod komolyabb dolgokra használni - pl párhuzamosan több virtuális gép futtatása tervezőptogramokkal, komolyabb szimulációk, fejlesztések és társai, akkor tökéletesen megfelel a célnak. Nekem pl kevés lenne ez a konfig, 4 GB RAM-mal szinte semmit nem tudnék kezdeni... És most nézem, hogy hiába dedikált a kártya, meg kel nézni alaposan, hol veszed, mert van, ahol 512 MB, máshol 1 GB akad bele, ráadásul lespórolták róla az usb 3.0-t is... összességében szerintem nem ér ennyit ez a gép, volt szobatársam hasonló tudású ASUS-t vett 140-ért, vagyis: egy 140-es konfigot kapsz kézhez, és ráfizetsz még 40-et a kényelmi funkciókra, és a márkanévre.

Ahogy fentebb is írtam, 200 alatt ne keress normális, használható konfigot. Minőség ide vagy oda, ez a lapos igencsak soványka az áráért... :/

Kicsikém 240-et kóstált, viszont kapott 8 GB RAM-ot, 2 GB dedikált + 1 GB integrált videokártyát, 750 GB HDD-t, na meg azért az i5 sem volt mellékes, a 2 hetes cseregaranciáról - amivel sajnos élnem is kellett az első példánynál - nem is beszélve.

A Sonyról hallottam ugyan jókat, de az én voksom a Lenovo mellett tette le, és rendelést követően kiderült, hogy a tanáraim legalább fele arra esküszik... ez azért mond valamit egy informatika tanszéken, nem?

2012. aug. 17. 12:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!