Van értelme összerakni egy komoly PC-t?
Én fél éve vettem egy laptopot. Már elavult (bár nekem bőven elég, meg jól teszi a dolgát, de a Sandynél is van újabb, videokártya is jött...) 2 év múlva mi lesz? Inteléknél egy újabb architektúra és gyártástechnológia frissítés, AMD-nél Trinity és talán a Bulldozereket is felújítják. Videokártyák gondolom rengeteget fejlődnek addig. A DDR4 RAM nem tudom, mikorra várható. Felteszem, sokkal tartósabb SSD-k is jönnek. Az energiafogyasztás csökken, a teljesítmény nő. Lehet, hogy teljesen átállnak APU-kra. Kijön még egy Windows.
Tehát lehet, hogy elég erős lesz még a gép, de elavul, akármennyiért veszed.
"2 év múlva mi lesz? Inteléknél egy újabb architektúra és gyártástechnológia frissítés, AMD-nél Trinity és talán a Bulldozereket is felújítják."
2 év múlva? A Trinity már most októberbe jön, és már abba is felújított bullmodulok lesznek(piledriver). Aztán jövőre ha minden igaz jön a Kaveri(ekkor a GCN is beköltözik APU-ba, és a proci modulok kódneve pedig steamroller lesz, de elvileg nem hoz sok újítást). Az utána következőről sokat nem tudni, de elvileg excavator modulokkal jön. Intelnél jövőévben jön a haswell APU, aztán ugyanúgy LGA1150-be a broadwell. Aztán foglalat csere és jön a Skylake(elvileg már 14nm-en).
"Videokártyák gondolom rengeteget fejlődnek addig."
Ezt nem mondanám. Ha minden igaz a VGA piac a high-end szegmens kivételével be fog dőlni.
Am már most is látható, hogy a gyártók nem elsősorban erre koncentrálnak, pl a kepler compute gyengeségi magyarázhatóak azzal, hogy ezt az architektúrát akarják le skálázni a következő tegrába, míg a GCN-n meg APU-ba megy, de ez kissé hosszú.
"A DDR4 RAM nem tudom, mikorra várható. "
Jövőre szerverbe, és ha minden igaz desktop piacra 2015-ben a skylakkel.
Kérdező a legegyszerűbb ha kiírsz egy külön kérdést, hogy mennyiből kell gép és mire. Össze fognak dobni egyet-kettőt.
Hart:
Igen, a Trinityt tudom, hogy már most októberben jön, azt azért írtam bele, mert jelenleg még az is a jövő, tény, hogy lesz újabb. Azt nem tudtam, hogy már ott is újítják a Bulldozer-t. Az új Bulldozerek alatt a Bulldozerek közvetlen leszármazottjaira gondoltam.
Az APU-kat én is említettem, de tény, hogy videokártyák terén annyira nem vagyok otthon.
Mindenesetre köszönöm a pontosítást és a felvilágosítást! :-)
"azt azért írtam bele, mert jelenleg még az is a jövő"
Jah, értem akkor :)
". Az új Bulldozerek alatt a Bulldozerek közvetlen leszármazottjaira gondoltam. "
A közvetlen bull utód is most ősszel jön a vishera(szintúgy piledriver modulokkal), utána már ha minden igaz desktop szintre nem jön több homogén több magos CPU család, csak APU.
APU-król már itt írtam:
http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__3..
A bulldozer meg az FX-k CPU-k úgymond kódneve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!