Ma telepítettem fel az Ubuntu Linuxot a Windows7 oprendszerem mellé, ugyanarra a partícióra. A Windowsos fájljaimat hogy érem el Linuxról bejelentkezve illetve ugyanez fordítva hogy megy?
Figyelt kérdés
2012. júl. 29. 13:22
1/10 anonim válasza:
Letörölted. Remélem, hogy a home folder->az a hdd, amin van az Ubuntu. Ha nincs ott, akkor szívtad.
2/10 anonim válasza:
Ha windows mellé telepítetted wubi segítségével, akkor nem tudsz hozzáférni a windows partícióhoz.
3/10 A kérdező kommentje:
Az első választ sajnos nem értem.. Igen, windows mellé tettem! És nincs erre valami megoldás? Érdemesebb lett volna egy külön partícióra rakni?
2012. júl. 29. 13:43
4/10 anonim válasza:
Ha hozzá akarsz férni a cuccaidhoz, akkor igen, érdemesebb külön partícióra tenni. De ha csak kevés dologról van szó, akkor az is megoldás lehet, hogy átviszed egy pendrájvon.
5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Még annyit szeretnék kérdezni, hogy ha új partíciót csinálok az UBUNTU-nak az is NTFS fájlrendszerű legyen?
2012. júl. 29. 14:00
6/10 anonim válasza:
Nem, az linuxt ext4 fájlrendszerű lesz, amit a windows nem tud olvasni, tehát windows alól nem fogod látni a linuxos cuccokat, csak fordítva.
7/10 A kérdező kommentje:
tehát amikor az EASEUS Partition Master programmal csinálom az új partíciót amit UBUNTU-nak szánok állítsam EXT4 fájlrendszerre?
2012. júl. 29. 14:05
8/10 anonim válasza:
Leginkább ne csinálj neki partíciót, csak hagyj üres helyet, és bízd a linux telepítőre a dolgot.
Egy linux disztrónak általában 3, de legalább 2 partíciót szokás csinálni, egy "/boot" partíciót, egy "/" partíciót és egy swap partíciót. Van, aki még külön egy "/home" partíciót is csinál.
Utóbbiakat össze is lehet vonni egy LVM alapú rendszerbe, illetve ha nincs külön boot partíció, akkor meg mindent, de akkor a GRUB-ot az MBR-be kell tenni.
Ha esetleg mindez kínai volt, akkor csak az első bekezdéssel törődj, a többi csak kiegészítő magyarázat.
9/10 A kérdező kommentje:
Értem, tehát akkor úgy jó elvileg ahogy most van az alap C partíciómon a Windows mellett. Viszont nagyon fontos lenne, hogy elérjem a fájljaimat a ki-be jelentkezés és pendrive-os megoldás elég sok időt vesz igénybe :\
2012. júl. 29. 14:21
10/10 ejbenjaro válasza:
Lásd itt a Wubiguide-s idézetes hozzászólást: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!