Van egy 120Gb-s winyó, amire ha windows-t telepítek, akkor állandó kékhalál, befagyás, újraindulás, linux esetében minden jó. Mi lehet a gond?
Másik partició nem hozhat elő ilyen hibát.
Nem biztos hogy a merevlemez a gond, lehet memóriahiba.
Ne cserélgesd, csak egy memóriát hagyj benne. Linux nem biztos hogy annyira kényes a memóriára mint a win.
Hol jön el a kékhalál?
Az egyikkel úgy csináltam, a másikkal elbizonytalanodtam most, de szerintem azzal is próbáltam.
A kékhalál meg netezés közben is akár, filmezésnél ritkán, de zenénél sűrűn, és a chrome és a media player is gyakran összeomlik windows alatt.
A szövege már utalt a cdfs.sys és a videoprt.sys fájlra is.
Ezenkívül volt szöveg ami page_fault_in_nonpaged_area meg valami equel-es szöveg is volt, azt nem tudom most hirtelen hogy hogy is volt pontosan.
Ennyiből ezer dolog lehet, akár még a merevlemez is. Versenyben első helyen a memória vagy valamelyik driver áll. Ha driver akkor elsőként a hangkártya drivert nézném meg.
Frissits mindent drivert (még a windowst is), merevlemezre chkdsk /F /X, memóriára ott a win telepitőlemez, ha xp akkor memtest86, húzz ki minden felesleges usb kütyüt és még mindig lehet táp vagy alaplap.
Hőmérsékletek?
A Linux LiveCD-ken általában van Memtest. Javaslom futtasd néhány órát és kiderül, hogy van e memóriaprobléma a gépben. Ha a hépet szétszedted korábban, akkor javaslom, hogy minden csatlakozót mozgass meg, hogy m inden a helyén van e, néha érintkezési probléma is okoz ilyen galibát.
Ha sikerül elkapni a kékhalált windowson, akkor abban van egy stop kód, azt érdemes megkeresni a neten, hátha van valami leírás, hogy mi okozhatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!