Üdvözletem. Van egy kettő hónapos laptopom amit kölcsön adtam a sógornőmnek, de kettő hét elteltével magáénak gondolja és nem akarja visszaadni. A laptop 150 ezer HUF volt. Papirjai is megvannak. Tehetek-e feljelentést ez ügyben, hogy visszakapjam?
Mi az, hogy nem akarja? Ha tényleg a tied, odamész és elhozod. Ennyi.
Mit mondott, miért nem akarja vissza adni? Nem lehet, hogy kell még neki? Mondjuk ír valami dolgozatot?
Kocsit, nőt és laptopot NEM adunk kölcsön.
Ha mégis, akkor hivatalos szerződéssel, két tanú és ügyvéd előtt. 150 ezres értéknél rokonnal is ezt kell tenni.
A számlán a te neved , címed van akkor minden további nélkül feljelentheted ,
ha nem hajlandó a tulajdonodat vissza szolgáltatni .
A sógornőd vajon milyen indokra hivatkozva nem adja vissza a számára kölcsön kapott(adott) laptopodat .
De az is lehet hogy nem is áll szándékában vissza adni neked a tulajdonodat képező laptopod .
( fizesse ki és akkor egy adás-vételi szerződéssel át írható a nevére ... )
Ha többszöri figyelmeztetésre se kapod vissza a tulajdonodat akkor feljelentheted a rendőrségen .
( a laptopod papírjait bemutatva )
Bizonyítva hogy a te tulajdonod és ,
már többször figyelmezteted és/vagy kérted adja vissza amit csak kölcsönbe kapott .
És persze olyan állapotban amiben kapta a laptopot .
Vissza is lophatod tőle .
Feljelentés előtt szólj neki hogy jogi útra lépsz hogy a tulajdonod ismét vissza kerüljön hozzád .
Beszélj vele mondja el azt amit esetleg titkol ,
hogy ne kelljen feljelentened a sógornődet és ezzel családi viszályt szítani .
De az is érdekes hogy családon belül lopkodnak egymástól .
De ha ilyen megesik soha többé nem adnék neki semmit !
Voltam a rendőrségen tegnap,megkérdeztem mit lehet ez ügyben tenni.Kettő választ kaptam.Feljelenthetem lopásért.Illetve, sikkasztásét büntetheti meg mivel a laptop részletre van így a törlesztés végösszege 260 000 HUF.Azt a tanácsot kaptam,hogy beszüljük meg elkerülve a családi viszályt.Nos ez estére meg is történt volna amikor útközben hozzájuk fele,félúton találkoztunk velük.Elkezdtem mondani a mondókámat mire a kedves anyósom háromszor arcon ütött.Ezzel ez be is fejeződött.Visszaindultunk a rendőrségre (a feleségemmel)megtenni a feljelentés.Mivel szolgálat váltás történt így másnak kellet elmondanom a laptop miatt történteket.A válasz a következő volt.
-Hiddje el én már régóta vagyok a szakmában,maga felvett a sógornőjének egy laptopot csak mivel neki nincs jövedelme,így nem tudja törleszteni.Ezért a csekkeket magának a kellene rendezni.De a laptop is kellene.És még magát is eljárás alá vonhatják.
Anyósomék felhántorgattak mindent amit a gyerekemnek vettek és követelik vissza.Az a sanda gyanúm,hogy csellel próbálták megszerezni a laptopot.Azt mondták ha vissza adok nekik 40 000 HUF-t,vissza adják a laptopot.
Na most mit tegyek,kihez forduljak?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!