Macbook használók, tudnátok választ adni?
Dióhéjban: Eddig csak Windows-t használtam, de már egy ideje megragadott a macbook! Egyrészről megtetszett a dizájnja, főleg a hogy a filmekben is mindig ezeket látni, úgyhogy aki vevő rá annak megtetszik! Sokan mondják még pc felhasználók is hogy jóval biztosabb rendszer az egész, főleg mert a hardverhez van optimalizálva az operációs rendszer, no meg a világ legjobb operációs rendszere jelen pillanatban a Mac szériákban fut! Van egy új Asus laptopom, három hónapja vettem meg, azóta 2X kellett újra telepíteni (egyszer vírus, egyszer pedig én rontottam el egy beállítást és csak csökkentett módban indult el)
Jó hardvere van a gépemnek I5-ös proci, 8gb RAM, geforce 610M 2gb, és mégis lassú a windows betöltése, sokáig tart az "üdvözöljük" és 30-40 mp míg kijönnek az asztalra az ikonok, minialkalmazások és gyorsindítók! egy-két akár három hónap és lehet olyan lassú lesz megint a betöltése hogy megint újra kell telepítenem! Összességében jó a gép de 200-ért többet vár az ember, és szinte 100%-ra mondom hogy nem hardver baja van, mert ha már egyszer betöltött teljesen akkor nagyon jó és gyors a gép, semmi baja nincs!
Megmondom az őszintét, hogy nekem már nincs kedvem babrálni a géppel, mert régen még feldobott hogy újra telepítgettem az XP-t meg később a windows7-et és milyen gyors lett, meg bővítgettem RAM-mal stb, de most már eljutottam arra a pontra, hogy inkább az évenkénti 1-2X-i telepítés helyett áldoznék egy komoly notebook-ra, ami biztos lábakon áll, nem kap be vírust, és az adataim biztonságban vannak, nem kapok kék halált és b@szhatok mindent! Sok hasonló kérdés van itt a gyk-n és sokan kifejtették már hogy a windows miért jó és miért nem jó, ezzel tisztában van mindenki úgyhogy nem sorolom tovább a jelenlegi és jövőbeni hibákat amiket tapasztalok vagy fogok!
Ami a kérdésem lényege! Ha lenne olyan kedves valaki és megosztaná a véleményét macbook-ról iMac-ről azt megköszönném! Mi a véleménye az oprendszerről, gyorsaságról, tartósság, programfuttatások, élmény, akkumulátor, strapabíróság, kompatibilitás minden amit el tud mondani hasznos lenne, mert komolyan elgondolkodtam, hogy egy éven belül beruházok rá, ami nagy dolog lenne. hisz eddig windows felhasználó voltam! Tudom hogy munkagépnek találták ki, hisz nem véletlenül hangstúdiókban mac-ekkel dolgoznak és én nem vagyok se zenész se programozó se semmi hasonló! De fontos nekem a gyorsaság, a zökkenő mentesség, hordozhatóság, képanyagok és videók megtekintése esetleg szerkesztése, és ahogy hallottam nagyon jó kis programjaik vannak amivel az ember el tud bíbelődni! Érdekelne ezen felül, hogy engedi e a rendszer a torrentezést? Megjegyezném, tudom mennyibe kerül egy 15' -os macbook, amit én tervezek és tudom hogy annak az árából egy komoly gépet össze lehetne állítani, de nekem a hordozhatóság a fontos! És tudom, hogy ebből az árból sokkal jobb laptopot tudnék vásárolni csak más márkájút, de az Asusomra is azt hittem hogy kifogástalan lesz 200-ért, akkor ha váltanék majd egy 400 ezer forintosra..mondjuk Hp-ra mi a garancia hogy nem lesz az is sz@r? Mert azt hogy mi hibádzik egy gépben azt nem lehet tudni! De azt tudom, hogy minden apple gép egyforma, nincs márkán belül 26 ezer típus mint más márkáknál( csak hogy mindenki megtalálja a magáét címszóval, de igazából az ember már ki sem ismeri magát) hanem kijelző méreteken belül van két típus! És amit én megveszek lehet, hogy azt használja egy jól menő programozó is vagy egy grafikus és ez éppen elég ahhoz hogy az ember bízzon benne! Várom a véleményeket! Tudom sok mindent össze vissza írtam, de nagyjából vázolni kellett hogy mi a helyzet :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!