Hogy jobb a laptopomnak? Kivegyem az aksit vagy sem?
Szinte minden nap használom a laptopomat. Heti legalább 2* annyit, hogy legalább egyszer lemerül, aztán feltöltöm, aztán megint lemerül. Eleve úgy szoktam, hogy aksin van és lemerítem, mikor bekapcsolom, vagy szinte teljesen le van merülve, akkor felteszem töltőre. De az nem jellemző, hogy fel van teljesen töltve és rajta hagyom a töltőn.
Arra lennék kíváncsi, hogy hogy tennék neki jobbat: ha lemerítem és töltöm (ahogy eddig), vagy kiveszem az aksit, és úgy használom, ha tehetem?
Előre köszönöm a válaszokat!
Gyakorin van vagy 10 ilyen kérdéd legalább és 5 höz kb. leirtam ugyan azt a regényt
a te eseted kicsit más és nem is értem
ha kiveszed aksit akor töltön van
de akkor hogy merül le?
.
nem az aksinak nem tesz jót a rendszeres teljes lemerítés
a többi dolgot keresd meg gyakorin vagy irj privátot de nemtudom mikor válaszolok rá
(vagy helyetem ir valaki neked regényt:p)
Megpróbálom megkeresni.
Persze, hogy nem merül le, ha nincs is aksi benne.
De nem tudom, hogy az, ahogy most csinálom, jár-e valami rosszal (mint amikor valaki soha nem meríti aksiról, hanem aksi a gépben van, de áramról megy).
Elgondolkodtam, hogy talán jobb lenne nem merítgetni, hanem egyszerűen nem használni az aksit, ha nem muszáj.
Találtam regényes, rövid válaszokat is, ám eltérőek.
Tehát szeretnék még választ kapni, de lehetőleg olyantól, aki tapasztalt/100 %-ban biztos a válaszában.
Persze, hogy lemerül, ha nincs benne. Ez egy természetes fizikai-elektrokémiai folyamat, amit így köznyelvben önkisülésként emlegetik.
azért írják a használati útmutatóban, hogy legalább 80%-ra legyen feltöltve az aksi, még mielőtt kiveszed belőle hónapokra.
Biztos, én írok hülyén, de nem ez a kérdésem, hanem:
Az a jobb, ha kiveszem a töltőt és hálózatról használom, vagy ahogy eddig, azaz benne van az aksi, lemerítem, feltöltöm, megint lemerítem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!