Milyen operációs rendszert tegyek a gépemre? Most sp3-at használok, de azon gondolkozok hogy vista-t vagy win7-et teszek fel.
Melyiket ajánlanátok szivesebben? Mennyivel lenne lassabb a gépem? A vista milyen programokat nem támogat? És ugyan ez lenne a kérdésem a win7-el kapcsolatban is.
Leírom a gépem adatait:
AMD Athlon(tm) 64X2 Dual Core Processor 4800+ 2.51 GHz
2,00 GB RAM
NVIDIA GeForce 8600 GT 256MB
500GB háttértár
Szerintem ne küzdj a vistával, a win7 már most jobb mint a vista, és 2010 júliusáig ingyen használhatod.
Vagy marad a jó öreg XP.
Vagy először fölteszed az XP-t és egy másik partícióra a win7-et, és induláskor választhatsz, hogy melyiket akarod betölteni, a win7 csinál boot menüt ha talál régebbi windowst.
simán jobb a win7!
már 1 hónapja használom,és eddig nem igazán volt vele nem megoldható gondom, ellenben a vistával!
Egyértelműen Win7.
Azt hallottam, hogy 10%-kal jobban futnak rajta a játékok, és a Vista-val csak gondok vannak... (2x akkora gépigény, nemtámogatott szoftverek, stb.).
Ezt keresd meg töltsd le és telepítsd föl, de regisztrálj mert úgy kapod meg hozzá az ingyenes kulcsot.
7100.0.090421-1700_x64fre_client_en-us_retail_ultimate-grc1culxfrer_en_dvd
Szerintem is Win 7, igaz, hogy még nem végleges, de már most jobb mint a Vista.
Letöltheted egyenesen a Microsoft oldaláról is: [link]
Ha jót akarsz magadnak, ne használj semmilyen Microsoft által forgalmazott terméket.
(u.i.:OFF Azok tiltakozását fogadom el, akik eddig több mint 3 féle operációs rendszert használtak rendszeresen)
Köszönöm szépen a válaszokat! :) Mindegyiket hasznosnak találtam!
Az utolsó válaszolótól kérdezném, hogy miért nem szereti a Microsoft termékeket? :)
1. Sok a vírus.
2. Gyakran újra kell indítani
3. Csak egy munkaasztalt használhatsz
4. Bonyolult a beállítása: Linuxnál minden konfigurációt szöveg file tartalmaz, amit egy jegyzettömb(notepad)-szerű szövegszerkesztővel írhatok át.
5. Sok biztonsági rést tartalmaz.
6. Mivel a programok nem nyílt forráskódúak, nem lehet tudni, hogy milyen adatokat küld rólad a Microsoftnak.
7. Drága.
8. Ha nem tetszik a grafikus felület, nem tudsz mást választani(Gnome-KDE-Enlightenment-...)
9. Nehezen fejleszthető.
10. Parancsfile-ból(dos-command line) kevés dolgot lehet megcsinálni (bash-hoz képest)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!