Vélemények a DELL Inspiron M5040 típusú notebookról?
Kedves MaXXeGee!
Először is köszönöm a választ, de természetesen nem csak ezek közül lehet választani :), csak mivel nem értek profi szinten ezekhez a dolgokhoz megkérdeztem egy szakembert (gondolom, ha szervizben dolgozik, akkor nevezhetem annak)és ő azt mondta jelenleg ezek a legjobbak a piacon. Ha van egyéb ötleted szívesen várom!
Nekem eddig Acer volt 5 éven át, problémám sose volt vele, de mikor most utána néztem sokan szidták. Most nem tudom, hogy csak nekem volt szerencsém, hogy sikerült egy stabil megbízható Acer-hez jutnom?
Nagyon nagy a kínálat ebben a szegmensben de nem sok különbség van a notebook hardverei között,, gyakorlatilag mind ugyanott gyártják őket csak a nagy gyártók megrendelésére (acer, asus, dell , fujitsu stb)
Szerintem lődd be az összeget amit erre szánsz és használd a bluechip notebook konfigurátorát.. ott jól el tudsz igazodni ha beállítod a megfelelő szűréseket, pl 15", 500gb hdd, 4gb ram, szín.. stb...
Gondolom már megvetted, de másnak is hasznos lehet az infó. Ákos 21 jól mondja! Ki kell találni, hogy mennyit szánsz rá, ez a legfontosabb, aztán ehhez belőni a gépet. Nézni kell a proci és a VGA teljesítményeket, a RAM, a HDD és kijelző méretét. Proci tesztet itt: [link] RAM tesztet itt: [link] találsz. Innentől kezdve nem kell érteni hozzá, az adatok megadják mindenre a választ. Nekem most Acerem van (a családban 3 is összesen), de egyikkel sem volt még gond. Én preferálom az ASUS-t, nagyon tetszik. Amit Neked mondtak Fujitsu-t, arról tudok mesélni. A cégem többszázat berendelt ebből a márkából kb. 4 éve. Béren kívüli juttatásból lehetett részletre megvenni a dolgozóknak. Ne mondjam, abból és a rákövetkező sorozatból is szinte mind tönkrement. Még ha egy selejtes sorozatot is tukmálnak a cégre, úgy gondolom akkor sem lenne szabad 10-ből 9-nek tönkremenni. Ha nem látom saját szememmel, nem hiszem el! Mint később kiderült, a gépek típushibásak voltak; elegendő hűtés hiányában elszállt az alaplapi VGA, ami alaplapcserével jár. (Ennek szervízköltsége közelíti a gép árát.) Akinek garanciába ment tönkre, annak szerencséje volt, akinek nem, az beszívta (hacsak nem volt leleményes és kereste meg a gyártó képviseletét szavatossági kérelemmel.)
Ha nem játszol a gépen, elég az alaplapra integrált VGA, mert olcsóbb, kevesebbet zabál, így több üzemidőd lesz akksiról. 15,6"-osban 85e-től már találsz normálisat. Ilyen fajtába nekem szimpi a ACER V3-531-B822G32MAKK, vagy az ASUS X55A-SX044D. Ebbe a két típusba viszonylag normális Intel proci van (a tesztben láthatod, hogy 1471 pontos az Intel Celeron B820 és a VGA bár integrált, de 361 pont ezek között sem olyan rossz). Játékhoz érdemes elgondolkodni dedikált VGA-s laptopban:többet fogyaszt, de cserébe jobb a videó teljesítménye, mint az integráltnál. Ezek kb. 95e-től indulnak. 100e-ig nem nagy a választék, de itt van pl. az Acer AS5742ZG-P622G32MNKK vagy az ASUS X55VD-SX045D, ami még belefér 100-ba. Ezekben dedikált nVidia GeForce GT 610M 1GB RAM-os VGA van, ami a teszten 347 pont. Na és slusszpoénnak jön az általad kinézett DELL Inspiron M5040, amiben egy dedikált ATI RADEON HD 6250 1GB RAM-os VGA van, ami siralmas 122 pontot szedett össze. Akkor inkább egy integrált Intel HD Graphics 3000-es, ami 361 pontos. (a legtöbb integrált inteles ilyen.) Jó keresgélést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!