Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ubuntu linux 12. 04 tettem...

Ubuntu linux 12. 04 tettem fel aa windows után. Van egy multifunkcionális nyomtatóm epson stylus dx 4450. csak a scennelt használnám de nem tudom mert nem találok hozzá drivert. Mit csinálok rosszul?

Figyelt kérdés
kezdő linuxos vagyok win 7 volt de tetszik a linux nagyon
2012. jún. 8. 09:41
 1/4 anonim ***** válasza:

Üdv köztünk!

Ubuntun kicsit macerásabb lesz, mint a win-en, de megoldható!Nekilátok, mit tehetek, de szerintem lesznek okosabbak is itt nemsokára!

2012. jún. 8. 10:27
 2/4 anonim ***** válasza:

[link]

Próbálgasd!nem tudod elb@szni!

2012. jún. 8. 10:32
 3/4 anonim ***** válasza:
2012. jún. 8. 10:34
 4/4 anonim ***** válasza:

Linux-on sok driver nem gyári hanem a közösség és a disztribúció fejlesztői,fejlesztik.

Szóval ha Linux-ra driver kell,első sorban a csomagkezelőben nézz szét.Azt hiszem Ubuntu-n is van synaptic.Ez egy nagyon szuper csomagkezelő.Ha alapból nincs fent,a szoftver központba ird be hogy synaptic.Telepíts fel onnan,majd indítsd el.Frissítsd és a keresőbe ird be amit keresel.Mondjuk csak annyit hogy scanner driver.És a synaptic kidob minden csomagot aminek a nevében,leírásában szerepel az adott szó.Azok között lesznek az Ubuntu-ra elérhető scanner driverek is.Azokat telepítgesd fel,ami leírás alapján megfelelőnek látsz.Hátha működni fog valamelyikkel.

Rég használtam Linux-t de emlékszek hogy találtam ilyen multifunkciónális nyomtató+scanner kombó-hoz is drivert.

Ha az Ubuntu csomagkezelőjében megtalálod azt érdemes lehet kipróbálnod.

2012. jún. 9. 10:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!