Összeraknátok nekem egy jó gyors gépet? Kb 130-140. 000 Ft értékben. Amit biztosan szeretnék bele az 8gb ram. És min 1000 gb hely.
nem nagy gond Páty. iPon-ról házhoz szállítással kell rendelni, és akkor jó lesz minden. Amúgy meg akkor tudod, ki az a Tollner József, nem? ugye nem tévedek? :D
mindjárt küldök egy konfigot (vagyis egy listát róla)
Valaki ilyen gépet állított össze nekem: [link]
Szerintetek megvegyem?
Nyugodtan megvehet, a videóvágással foglalkozó programok szeretik a sok proceszormagot. Egy i5 lenne a legjobb rá, de 8GB rammal, 1TB vinyóval és egy értelmes videókártyával nem fér bele az árba.
A VGA gyárilag emelt órajelű jó hatásfokú vapor-X hűtővel, szépen viszi a mai játékokat, nagy felbontáson high beállítások mellett is. Batllefield 3 fullHD-ban ultrán is 30-40fps.
Már az előző kérdésednél is írtam, hogy videó szerkesztésnél az egy vinyó édes kevés. Minimum 2 de inkább 3 ajánlott.
Hiába lesz jó a géped, mivel egy normál vinyóról fog menni az oprendszer a programokkal, azon lesz a temp mappád és mindeközben erről a vinyóról fogsz videót olvasni és a tetejébe erre is írod vissza, így ez fogja megfogni a géped. Jelentősen lassab lesz emiatt a gép.
Profik nem véletlenül használnak 3 (csoport) vinyót.
- egy a rendszernek
- egy amiről olvasol
- egy amire írsz
(Profik általában RAID0-ba fűzött vinyókat (raptorokat) használnak, ezért írtam a csoportokat.)
Otthonra elég két normál (gyorsabb) vinyó az írásra és az olvasásra. Rendszernek meg ajánlott az SSD, de ha nem fér bele anyagilag akkor lehet sima vinyó is.
Természetesen el lehet szenvedni néha-néha egy egy vinyós géppel is, de az messze nem videóvágásra való.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!