Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » SEGÍTSÉG! CD-t akarok írni,...

SEGÍTSÉG! CD-t akarok írni, milyen formátumban tegyem? FONTOS: )

Figyelt kérdés
Szóval ilyen Anyák napi műsorra kéne CD-t írnom, és ki tudja, mikori lesz az a CD lejátszó az oviban:D Szóval, milyen formátumban legyenek a számok rajta? Amit tuti mindegyik lejátszik.

2012. máj. 5. 13:36
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
audio formátum az lesz a legjobb :)
2012. máj. 5. 13:37
 2/19 anonim ***** válasza:
Így van. Egyszerű Audio CD -t bármilyen mezei CD lejátszó lejátszik. Egy átlagos 700MB-os lemezre 80 percnyi zene fér.
2012. máj. 5. 13:39
 3/19 A kérdező kommentje:
ömm.. valami egyszerűbb választ vártam, mint mp3 vagy wav vagy hasonlók:D audio formátum, ez mit is takar pontosan?:D:D:D
2012. máj. 5. 13:42
 4/19 A kérdező kommentje:
na, pontosítom a kérdést. netről töltöm le a számot, és ahol be kell jelölni a formátumot, mit jelöljek?:D
2012. máj. 5. 13:45
 5/19 anonim ***** válasza:
mivel írnád ki ?
2012. máj. 5. 13:47
 6/19 anonim ***** válasza:

Ennél egyszerűbb aligha lehetne. Az audió CD-nek nincs "formátuma", az audio CD. Tömörítetlen, 44.100 Hz -es Stereo zene, ami nem fájlokként van a lemezen tárolva, hanem sávokként. (bár windows alatt *.cda -nak látod, azok csak "parancsikonok" a sávokra)

Ha össze kéne hasonlítani, a WAV lenne a megfelelője, mert az is tömörítetlen, veszteségmentes formátum.

A meglévő zenefájljaidból bármelyik valamirevaló CD író program képes Audio CD-t írni, ezeket pedig minden CD lejátszó viszi, még tán egy 80-as évekbeli modell is. :)

2012. máj. 5. 13:47
 7/19 anonim ***** válasza:

Nincs mit írni, mint az hogy Audio CD. Azért ezt írták, mert ezt kell választani, így hiába vársz MP3, WAV, OGG meg FLAC és egyéb nyalánkságokat.

A CDíró szoftvereknél van olyan, hogy audio CD készítése. Ennek ez a neve és a formátuma...

2012. máj. 5. 13:48
 8/19 anonim ***** válasza:
Természetesen az íróprogramban is Audio CD-t kell választani amikor új feladatot kezdesz.
2012. máj. 5. 13:49
 9/19 A kérdező kommentje:
tudom hogy a CD-nek nincs formátuma, kedves:) azt kérdeztem, magát a számot milyen formátumban szedjem le? múltkor mp3-ban szedtem, úgy írtam ki CD-re (CDBurnerXP) és pl. a kocsi lejátszotta, az egyik CD-lejátszó viszont nem. ezért kérdeztem:) de köszi.
2012. máj. 5. 13:50
 10/19 anonim ***** válasza:

írd ezzel

audioba

[link]

2012. máj. 5. 13:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!