Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Lehetséges szervergépre XP-t...

Lehetséges szervergépre XP-t Vagy Windows 7-et rakni?

Figyelt kérdés
Láttam hogy egy szervergépet használtan árulják 6 magosat 4gb+ rammal 50ezer forint alatt. lehetséges ezekhez társítani egy otthoni os-t? teljesen kezdő vagyok a szerver témában,csak kissebb játékszervereket konfigoltam be és működtettem a saját gépemen netemen.Érdemes szerver gépet vegyek 2 azaz 2mb-os nettel? esetleg ráeröltethetek egy csodamasinára az otthoni operációs rendszerem?:D előre is köszönöm a választ. (linkeket is szívesen várok,akár oldalakat is olvasok ha kell)

2012. ápr. 14. 23:49
 1/4 anonim válasza:
Hat en se vagyok valami profi ebbe a szempontbol de tudtom szerint linux jobb szervergepekre biztosabb
2012. ápr. 15. 00:07
 2/4 anonim ***** válasza:
Miért nem töltesz le egy szerver os-t.nagyjából úgyanúgy lehet használni csak máshogy kezeli a rendszert, meg egy kicsit máshogy rendezi az adatokat.Ha nem jó a Windows Server 2003 vagy a Windows Server 2008 R2 akkor sztem tedd fel a Windows 7 Enterprise-t.Az inkább megfelel egy átlag user-nek.
2012. ápr. 15. 00:48
 3/4 anonim ***** válasza:

Ez szervertől függ!

Ha a hardverkiépítése megfelelő és vannak hozzá driverek, akkor elképzelhető, hogy felmegy rá egy "otthoni" OS is. Viszont ha igazi szerver gép akkor nem.

Egyébként otthoni használatra nem érdemes szervert venni:

- kevesebb I/O

- driverek hiánya

- jobb esetben gyenge videókártya

- ...

2012. ápr. 15. 11:27
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha egy igazán jó gép kell akkor nem kell rögtön szerverre gondolni, elég ha kinézel egy új és jó gamer gépet avval jobban járnál.Ha szerver akkor a merevlemezzel és a procival nem lesz gond a ram még mondjuk de a vga tényleg gyenge tehát érdemes cserélni.Ha csak kiváncsi voltál akkor egy home server-re elég egy win7 enterprise de ha egy igazi szerver egy nagy cégnél mint pl bankokban meg ilyesmi ott már server os kell.
2012. ápr. 16. 22:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!