Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » A számítógépem kehes. Mit...

A számítógépem kehes. Mit javasoltok, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Valamennyire én is értek hozzá, de nem tudok mit kezdeni a következő jelenséggel:

Bootolás után ilyesféle hibaüzenetek fogadnak: "NET.framewörk keretrendszer nincs a meghajtóban. Helyezze be a lemezt (TOVÁBB-MÉGSE-ÚJRA). Bármire nyomok újra előjön, és nem csak a net-frameworkkel, hanem egyéb dolgokkal is (Google Chrome, Adobe reader) Teljesen véletlenszerűen. Ma reggel már kékhalállal búcsúzott, nem is tudtam használni.

Van rajta rengetek felbecsülhetetlen adat, a halállal lenne egyenlő azok közül bárminek az elvesztése.

Gép operációs rendszere: Windows 7 x64

Mire gyanakodtok, mi történhetett? (Érdekesség: raktam bele +2GB ramot az eredeti 2 mellé,de ebből a szettből csak 1768 at lát (valószínű hibás a ram modul, mert használtan olcsón vettem) lehet ez esetleg a hiba forrása? Én egyébként vírusra gyanakszom)

2012. márc. 31. 09:39
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem is vírus, vagy vírus(ok) plusz spy progik. Legjobban akkor jársz, ha csinálsz egy adatmentést a fontos cuccokról, ha megoldható, csökk. módban. Lényeg, hogy csakis adatokat ments ki (doksik, képek, esetleg videók), futtatható állományokat, programokat ne, azok tovább vihetik a fertőzést. Ha megvolt az adatmentés, winyót nullára ledúrni, rendszert újratelepíteni.

RAM: véletlenül nem integrált VGA-d van? Az "foghat" le a méretből.

2012. márc. 31. 10:37
 2/6 anonim ***** válasza:

Törölted az alábbi mappákat, vagy ezek közül valamelyeket, illetve a tartalmuk egy részét:

C:\Program Files\Uninstall Information

C:\Program Files (x86)\Uninstall Information

C:\Windows\Installer

Lehet registry buherálás eredménye is, akár valami hülye takarítóprogram által is.

Megoldás: Lemented az adataidat külön partícióra, DVD-re, külső merevlemezre stb., aztán újrarakod a rendszert, és legközelebb jobban vigyázol rá.

2012. márc. 31. 11:31
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem, nem buheráltam semmit. Valószínűleg vírus lesz a dolog hátterében.... Akkor nekiállok az adatmentésnek.
2012. márc. 31. 11:49
 4/6 A kérdező kommentje:
Ez hihetetlen.... nem engedi safe modban futtatni a gépenm, mert nem megy a billentyűzet mikor választani kéne... valami ötlet?
2012. márc. 31. 12:15
 5/6 anonim ***** válasza:

Kapcsold be a BIOS-ban az USB beállításoknál, hogy a BIOS kezelje a billentyűzetet, ne az OS. "Legacy settings" vagy hasonló néven keresd.

Ha adatmentés a célod, és nem tudod a rendszert elindítani, akkor egy linux live CD jól jöhet, ha másik gépen letöltöd, és kiírod lemezre.

2012. márc. 31. 13:14
 6/6 anonim ***** válasza:
Linux Live, Minipe XP CD, arról indított rendszer, adatmentés mehet.
2012. márc. 31. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!