Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mesélne valaki a Dj-éskedésről?

Mesélne valaki a Dj-éskedésről?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Már több mint egy éve érdeklődök a Dj-ség felől, először VirtualDj vel próbálkoztam és szórakoztam, de megtetszett. Majd sikerült beszereznem egy "gyengébb" sima keverőt, amellyel szintén a virtualdj vel oldottam, hogy két különböző sávon menjen a zene.

De ez sem volt elég és elkezdtem olvasgatni itt ott.. de már nem értem, hogy a nagyobb Dj-k, akik már évek óta csinálják, hogyan játszák össze a zenéket?

A virtualdj-ben a sync gomb amivel egyszerűen ritmusra össze hozható két zene..de a komoly lejátszokon ilyen nincs, azok hogy tudják olyan jól össze hozni?

Leírást is elfogadok

2012. jan. 30. 13:07
 1/7 nrrolli ***** válasza:

Üdv:)

Érzék kell hozzá és nemútólsósorban jó ütemérzék

de a leg egyszerűbb az ha egy tapasztalt dj mellé elmész teknikusnak

2012. jan. 30. 13:48
 2/7 A kérdező kommentje:

Ritmus érzékem van :) Három évig zenélni is tanultam (harmonika, zongora) és elég jól ment, megy most is.

Inkább maga a technikára vagyok kiváncsi, a youtube-n találtam ilyen tutorial szerűségeket, ahol elmagyarázza, de nem nagyon értem.

2012. jan. 30. 14:47
 3/7 nrrolli ***** válasza:
Na akkor élőben akarsz Dj skedni vagy csak szerkesztgetni akarsz?
2012. jan. 30. 16:21
 4/7 A kérdező kommentje:

Ha tehetném élőben természetesen :)

Csak előtte még szeretném az alapvető dolgokat tudni, legfőképp azt, hogy miért van az pl. Virtual DJ ben is hogy ha két számot összemixelsz hallatszik mindkettőnek külön a basszusa, olyan mintha vizhangzana.

És az érdekesség az, hogy akik rendes felszereléssel(keverővel meg cd lejátszókkal) dolgoznak azok jól össze tudják dolgozni...

2012. jan. 30. 16:50
 5/7 nrrolli ***** válasza:

hát vagy nagyon ügyesek vagy a két számnak majdnem azonos a basszusa ,

vagy van a keverőbe bpm számláló vagy automatikus bpm

2012. jan. 30. 17:59
 6/7 anonim ***** válasza:
A virtual Dj-nek van bpm számlálója sőt rögzíteni lehet és akkor automatán egy bpm-re hozza a számokat(master tempo).A lódobogás meg azért van mert nem egyszerre mennek a számok.Mixeléskor indítsd el a második számot magas közepet vedd le nullára hozd ütemre (fent látod a csúcsokat)hozd középre a keverőcsuszkát (most együtt szól)és szép lassan kezd el kicserélni a közepet és a magasat,használhatsz közben efektet,és már át is úsztál.ez csak egyfajta mixelés de rengeteg variáció létezik.Megfoghatsz 1/4 vagy 1/8 ritmust és azt mixeled majd továbbengeded,de az F1-F12 gombok alá saját wawe ritmust is berakhatsz amivel színessé teheted a számokat.Nem árt egy kis zenei előképzettség sem hogy ne csinálj olyan balek munkát mint általában a többség hogy egy C-ben szóló efektet rárak egy pl. D-ben szóló számra és ez megy végig ez számomra agyzúzó.
2012. febr. 5. 10:57
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszi 10:57 es :)

Sokat segítettél ilyen válaszra vártam :)

2012. febr. 5. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!