Mesélne valaki a Dj-éskedésről?
Sziasztok!
Már több mint egy éve érdeklődök a Dj-ség felől, először VirtualDj vel próbálkoztam és szórakoztam, de megtetszett. Majd sikerült beszereznem egy "gyengébb" sima keverőt, amellyel szintén a virtualdj vel oldottam, hogy két különböző sávon menjen a zene.
De ez sem volt elég és elkezdtem olvasgatni itt ott.. de már nem értem, hogy a nagyobb Dj-k, akik már évek óta csinálják, hogyan játszák össze a zenéket?
A virtualdj-ben a sync gomb amivel egyszerűen ritmusra össze hozható két zene..de a komoly lejátszokon ilyen nincs, azok hogy tudják olyan jól össze hozni?
Leírást is elfogadok
Üdv:)
Érzék kell hozzá és nemútólsósorban jó ütemérzék
de a leg egyszerűbb az ha egy tapasztalt dj mellé elmész teknikusnak
Ritmus érzékem van :) Három évig zenélni is tanultam (harmonika, zongora) és elég jól ment, megy most is.
Inkább maga a technikára vagyok kiváncsi, a youtube-n találtam ilyen tutorial szerűségeket, ahol elmagyarázza, de nem nagyon értem.
Ha tehetném élőben természetesen :)
Csak előtte még szeretném az alapvető dolgokat tudni, legfőképp azt, hogy miért van az pl. Virtual DJ ben is hogy ha két számot összemixelsz hallatszik mindkettőnek külön a basszusa, olyan mintha vizhangzana.
És az érdekesség az, hogy akik rendes felszereléssel(keverővel meg cd lejátszókkal) dolgoznak azok jól össze tudják dolgozni...
hát vagy nagyon ügyesek vagy a két számnak majdnem azonos a basszusa ,
vagy van a keverőbe bpm számláló vagy automatikus bpm
Köszi 10:57 es :)
Sokat segítettél ilyen válaszra vártam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!