Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mechatronika alapismeretek?

Mechatronika alapismeretek?

Figyelt kérdés

Hali!

Szeretném megtanulni, hogy hogy kell pl számítógépről vezérelni valamit. Olyanra gondolok, hogy például egy programon keresztül tudom vezérelni az izzókat, meg ilyesmi.

Programozni tudok, a C# egész jól megy.

A válaszokat előre is köszönöm

2012. jan. 29. 14:21
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem pont izzó, de indulásnak jó:

[link]

És fórum:

[link]

2012. jan. 29. 14:30
 2/6 anonim ***** válasza:

Kezdésnek tudom ajánlani az ismerkedést az arduino nevű eszközzel. ( [link] )

Ez technikailag egy kész eszköz, ami jó kiindulási alapot nyújt a mikrokontrollerek programozásához. (+ Gyorsan lehet látványos eredményeket elérni.)

Van benne USB-n keresztüli kommunikációs lehetőség is.

Egy PC-ről vezérelhető ledet másodpercek alatt lehet csinálni rá, de akár komolyabb dolgokba is használható.

+ Rengeteg leírás van hozzá.

2012. jan. 29. 14:35
 3/6 A kérdező kommentje:

köszi a válaszokat. Ma délután amint lesz időm, neki is látok ;-)

aki tud még ilyeneket, az ne tartsa magában

2012. jan. 29. 14:46
 4/6 anonim ***** válasza:

Parallax cuccai, abból is a Propeller roppant egyszerű, jó a supportja.

[link]

Kezdésnek ezt ajánlom:

[link] Store/Microcontrollers/PropellerDevelopmentBoards/tabid/514/CategoryID/73/List/0/SortField/0/Level/a/ProductID/340/Default.aspx

Itthon pl. a [link] árulja, #32100 szám alatt, 15 480 Ft-ért.

Ismerősöm erre alapozva CNC vezérlőt (2 Propeller, 16 maggal) és most meg PLC-t fejlesztett... Szóval nem gyenge, és "játékosabb" mint egy PIC.

2012. jan. 29. 16:02
 5/6 A kérdező kommentje:
sajnos ennyi pénzt nem tudok kiadni érte úgy, hogy nem tudom előre, hogy menni fog-e. Lehet hogy tök béna vagyok hozzá.
2012. jan. 29. 19:45
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha a c++ jól megy, akkor megéri ezt az összeget. Hidd el, mikroelektronikai programozási ismeretekkel, nagy jövő lenne előtted.
2012. jan. 29. 20:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!