Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért jár leminősítés azért,...

Miért jár leminősítés azért, ha valaki ellenkező véleményen van?

Figyelt kérdés

"Ha értékelésed nem felel meg a többség értékelésének, akkor -1 pont, ha megfelel, akkor +1 pont jár"

Nem, mintha fontos lenne ez a fel- le pontozgatás, de mégis érdekes ez a gondolkozás. Kövesd a népet, mert ha eltérő az álláspontod, mínuszt kapsz.

2012. jan. 27. 05:29
 1/8 anonim ***** válasza:

Mert az nem szép dolog, ha lepontozol valakit csak úgy heccből. Pedig sokan ezt csinálják. Így ha egy jó válaszra érkezik 5 zöld kéz, akkor a vérpisti, aki lepontozna meggondolja kétszer is. Elméletben. Gyakorlatban persze hülye, hogy eljusson a toplistáig, szóval mindegy.

Az, hogy ha nem értesz egyet a tömeg véleményével, már sajnos egyéni probléma.

G.

2012. jan. 27. 05:39
 2/8 A kérdező kommentje:
Ja, egyéni probléma, ha a vérpistik vannak sokszor többségben, és én mint józan békítő ellenkezően pontozok, ezért jár a mínusz.
2012. jan. 27. 05:47
 3/8 anonim ***** válasza:
Ez esetben pedig arra ösztönöz a rendszer, hogxy ahagyd a vérpistikéket a francba, ne foglalkozz velük. Ők majd eljátszanak magukban, te pedig töltsd valami hasznosabbal az idődet.
2012. jan. 27. 08:30
 4/8 A kérdező kommentje:

Ez milyen igaz, megfogadom, minek idegesítse magát feleslegesen az ember. :)

Kösz a válaszokat, mentek a zöld kezek.

2012. jan. 27. 08:48
 5/8 2xSü ***** válasza:

Azért még annyit hozzátennék, hogy alapvetően közösségi oldalról van szó, aminél fontos, hogy a közösséggel egy hullámhosszon legyél. Nem kell feltétlenül egyetérteni mindenkivel ehhez, de tudnod kell, hogy mikor tér el a véleményed az átlagtól és ezt érdemes figyelembe venni a szavazgatásnál is.

Pl. valaki felteszi a kérdést, hogy mi kell a rántottába. Te meg mondjuk egészen mást értesz rántotta alatt, te azt hívod rántottának, amit mindenki más gyümölcslevesnek hív. Ilyen esetben természetesen leírhatod a saját véleményed. De ha leszavazod azt a választ, mely szerint tojás kell bele, meg só, akkor ne csodálkozz, ha a rendszer „megbüntet”, mert egy amúgy általánosságban jó választ pontoztál le. Akkor se csodálkozz, ha a saját válaszodat jóra értékeled, holott tudod, hogy a legtöbb ember nem ért veled egyet.

Leírhatod a saját véleményedet, lehet eltérő ez a többség véleményével, de akkor fel kell tudnod vállalni azt is, hogy a többség ez alapján meg fog ítélni, értékelni fog így, vagy úgy.

2012. jan. 27. 10:24
 6/8 A kérdező kommentje:
Persze, ezt vállalni kell, a lepontozók véleménye az szubjektív, ezért el is fogadom, mégha nem tetszik is. De én a rendszer mínuszozását kifogásoltam. Mert az nem tudhatja, hogy én voltam-e a vérpisti, aki a normális válaszolók közé keveredett, vagy én voltam az az egy normális a sok vérpisti közt. Nem is lehet persze tudni, de éppen ezért tartom hülyeségnek az ezért járó plusz meg mínusz pontokat. Meg hogy a kérdésekért +3 pont jár, azt hiszem legalábbis, most nem olvasok utána. Mindegy, hogy jó a kérdés, vagy valaki csak hülyül, jár a 3 pont. Bár lehet, hogy akik kitalálták ezt az egészet, arra számítottak, hogy a fórumozók rendeltetés szerűen használják majd az oldalt, és ez eleinte így is volt, és csak később szaporodtak el a trollkodók. :)
2012. jan. 27. 10:48
 7/8 2xSü ***** válasza:

Érdemes elemezni egy kicsit a „normális” szót. A norma szóból ered, ami átlagot jelent. Tehát normális az, amit a többség elfogad, megenged. Ennek semmi köze nincs a mentális képességekhez.

Ha sok a vérpisti, akkor ők határozzák meg, hogy mi normális és mi nem, akár jó ez objektív, racionális szempontból, akár nem. (Sajnos ez ilyen.)

A rendszer meg a többség kívánalmainak próbál megfelelni. Tehát ha a többségnek tetszik valami, akkor a rendszer ezt fogja mutatni, propagálni, függetlenül attól, hogy amúgy ez hülyeség-e vagy sem. Szerintem ez is teljesen érthető.

2012. jan. 27. 13:36
 8/8 A kérdező kommentje:
Igen, a "normális" szót valóban nem jól használtam, csak a vérpistiség ellentétjét akartam valamilyen néven nevezni. :))
2012. jan. 27. 13:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!