Hogyan tudom a számítógép monitorról a képet átküldeni egy TV képernyőjére?
Inkább magáról a számítógépről célszerű. Ehhez az kell, hogy legyen a számítógépnek olyan kimenete, amilyen bemenete van a TV-nek.
Pl.:
HDMI kimenet - HDMI bemenet.
SVideo kimenet - SVideo bemenet (illetve vannak kábelek, konverterek más formátumhoz is, RCA, Scart)
A modernebb tévéken eleve van PC bemenet is. A modernebb videokártyákon sokszor több kimenet található.
Monitorról sehogy, mivel azokon nincs kimenet általában.
Viszont a legtöbb VGA karin van már megfelelő kimenet (általában S-Videó vagy RCA), ezekkel át tudod vagy egyből a TV-re, vagy valamilyen más eszközön keresztül (megfelelő DVD lejátszó, videó, beltéri, stb.) a TV-re a képet.
Pedig az nem árt, ha kicsit utánaolvasol a témának legalább annyira, hogy felismerd a megfelelő csatlakozókat (S-Video, Scart, RCA, D-Sub, DVI, HDMI).
Konkrétabb választ akkor tudunk adni, ha ismerjük a TV pontos típusát, illetve a számítógépben található videokártya pontos típusát.
Ne add fel, hanem mond meg milyen típusú tévéd van. Azt csak meg tudod nézni. A videokártyáról sem tudsz semmit? (NVidia? ATI?)
(Apropó: Laptop vagy asztali gép? Ha tudjuk a laptop típusát, akkor abból kiderül a videokártya típusa is.)
Sokérintkezős stekker, kapocsléc ami két csavarral van rögzítve a plazmamonitorhoz.
Asztali PC MÁSFÉL ÉVE VETTEM AKKOR VADIÚJ VOLT.
Elsőként: TV típusa (pl. Samsung UE40D6100 vagy LG M2262DP-PZ vagy Sony KDL40EX520). Általában rá van írva a készülékre. Illetve a számlára. De az is elég, ha felsorolod, hogy milyen csatlakozók vannak rajta. (Felsoroltam a lehetőségeket, csak rá kellene keresni a Google-ban.)
A videokártyánál is elég, ha tudod a csatlakozókat.
Lásd:
www.muszeroldal.hu/assistance/videocsatlakozas.pdf
Ha nem megy, akkor legalább csinálj egy fényképet a TV csatlakozóiról, meg a számítógép hátsó részéről (ahol a monitorból érkező kábel beérkezik a gépbe.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!