DOSbox0.74 emulatorba Windows98 SE telepítése, de hogyan?
a fenti program és op.rendszer telepítője meg van és szeretném ha a dos emulátorba felrakhatnék egy w98-t.
a telepítő CD-ről csináltam egy képet és azt mountoltam az emulatorba (g: -ként). egy üres mappát mountoltam (e: -ként), erre rakom majd a w98-t.
nos a telepítés úgy kellene hogy menjen hogy bootolok a CD-ről... na ezaz. az emulátorban ha azt írom hogy:
boot g:\setup.exe -> akkor az eredménye aaz hogy az emulator kilép. gondolom nem lehet "újraindítan"... különben erre hogy "boot" csak próbálgatással jöttem rá hogy van ilyen az emulatorban.
ha meg simán a g:\setup.exe-t elindítom a Dos-ból akkor olyat ír hogy nyomjak ENTERt a folytatáshoz vagy ESCt a befejezéshez. megnyomom az ENTERt és onnan tól csak áll...
windows98 feltelepítéséhez tudtok egyszerűbb módot? fontos hogy már nincs meg a tégi 386os gépem hanem csak az új és arra kellene... (gond adódhat hogy nincs floppy-m, számára ismeretlen lehet az audió, videó... kártyák...)
azért gondoltam hogy az emuba jobb, mert virtualboxba felraktam egy W98-t és a videókép.. akadozott, az egér szintén és hangja se volt.
az emulátorban minden jól müködött és emulálva voltak a "driverek" pl soundblaster...
Használj VMware Workstation -t, sokkal jobb mint a VirtualBox.
DOSbox -ban egyébként szerintem sem fog menni a dolog.
Szia.
A Virtualbxon kivűl is van még virtualizációra alkalmas program.
pl.:
- Virtual PC ( A Microsoft sajátja)
- Vmware (Fizetős, de kipróbálni ki tudod. Meg a mai világba már minden lehetséges)
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!