Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » DOSbox0.74 emulatorba Windows9...

DOSbox0.74 emulatorba Windows98 SE telepítése, de hogyan?

Figyelt kérdés

a fenti program és op.rendszer telepítője meg van és szeretném ha a dos emulátorba felrakhatnék egy w98-t.

a telepítő CD-ről csináltam egy képet és azt mountoltam az emulatorba (g: -ként). egy üres mappát mountoltam (e: -ként), erre rakom majd a w98-t.

nos a telepítés úgy kellene hogy menjen hogy bootolok a CD-ről... na ezaz. az emulátorban ha azt írom hogy:

boot g:\setup.exe -> akkor az eredménye aaz hogy az emulator kilép. gondolom nem lehet "újraindítan"... különben erre hogy "boot" csak próbálgatással jöttem rá hogy van ilyen az emulatorban.

ha meg simán a g:\setup.exe-t elindítom a Dos-ból akkor olyat ír hogy nyomjak ENTERt a folytatáshoz vagy ESCt a befejezéshez. megnyomom az ENTERt és onnan tól csak áll...

windows98 feltelepítéséhez tudtok egyszerűbb módot? fontos hogy már nincs meg a tégi 386os gépem hanem csak az új és arra kellene... (gond adódhat hogy nincs floppy-m, számára ismeretlen lehet az audió, videó... kártyák...)

2012. jan. 13. 10:08
 1/7 A kérdező kommentje:

azért gondoltam hogy az emuba jobb, mert virtualboxba felraktam egy W98-t és a videókép.. akadozott, az egér szintén és hangja se volt.

az emulátorban minden jól müködött és emulálva voltak a "driverek" pl soundblaster...

2012. jan. 13. 10:10
 2/7 anonim ***** válasza:
Dosbox egy DOS-t emulál, nem 1 virtuális gépet.
2012. jan. 13. 10:28
 3/7 P.O.C. ***** válasza:

Használj VMware Workstation -t, sokkal jobb mint a VirtualBox.

DOSbox -ban egyébként szerintem sem fog menni a dolog.

2012. jan. 13. 11:13
 4/7 coopper ***** válasza:

Szia.

A Virtualbxon kivűl is van még virtualizációra alkalmas program.

pl.:

- Virtual PC ( A Microsoft sajátja)

- Vmware (Fizetős, de kipróbálni ki tudod. Meg a mai világba már minden lehetséges)

Üdv.

2012. jan. 13. 11:14
 5/7 anonim ***** válasza:
A VMWare inkább professzionális használatra jó, és szemét módon processzeket futtat a háttérben állandóan, de ha 9x-et akarsz, akkor még max. az MS megoldása jöhet szóba, mert a VirtualBox nem támogatja.
2012. jan. 13. 12:08
 6/7 A kérdező kommentje:
köszönet a válaszokért
2012. jan. 14. 16:49
 7/7 anonim válasza:
Szerintem létezhet dosboxban futtatható win 98. Én is ilyet keresek éppen. Szeméy szerint most találtam egy integrált, win 3.1-et.
2012. szept. 19. 19:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!