Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Formázni szeretném a 750GB-os...

Formázni szeretném a 750GB-os vinyómat, a lemezfoglalási egységet milyen nagyságúra kell állítani? Formázás után kell particiót kialakítani?

Figyelt kérdés
2012. jan. 1. 14:21
 1/7 Jenci ***** válasza:
Ha kialakítasz egy új partíciót,azt egyúttal formázni is kell.A lemezfoglalási egységet MB-ban kell megadni.Erre figyelj oda a számolásnál.1Gb-hoz 1000MB-ot kell beírni.
2012. jan. 1. 14:28
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha nem akarod több meghajtóként használni akkor minek kellene több partíció?
2012. jan. 1. 14:30
 3/7 anonim ***** válasza:
amíg incs létrehzova partició addig nem is tudod formázni :D
2012. jan. 1. 14:48
 4/7 Giannoka ***** válasza:
73%

vak vezet világtalant...

lemezfoglalási egység: 256, 512, 1024, 2048, 4096 < azt jelöli, hogy mekkorák legyenek az adattárolási egységek

Attól függ, hogy miket fogsz rajta tárolni, mert befolyásolja a lemezed gyorsaságát. Ha filmeket fogsz tárolni, akkor minél nagyobb. ha dokumentumokat, akkor a doksi méretének megfelelőt.

MIÉRTIS?! mikor valamit el akarsz érni a vinyóról, akkor az bekerül a memóriába és az elérés onnan fog történni. Nahmármost: ha neked a vinyódon zömében 600 byteos fájlok lesznek, akkor felesleges a 4096, mert akkora fennmaradó 3496 bytot hagyod üresen, míg el nem fogynak az üres részek, ha elfogytak, akkor megpróbálja a rendszer feltölteni a lyukakat. ÖSSZE-VISSZA TÖREDEZI a fájljaidat.

A partíció méretet pedig 2 a 10.-en el számoljuk!!!!

azaz 1024! 1GB= 1024MB!!!! INFORMATIKA 4. OSZTÁLYOS ANYAG!!!!

2012. jan. 1. 14:55
 5/7 Jenci ***** válasza:
Ne legyél már ennyire tudományos!!A kedves kérdezőt,meg szerintem mást se nagyon érdekel ilyen mélységben a dolog.Gondolod rajtad kívül más nem tudja azt,amit írtál?Egyszerű válaszokat kell adni,mert többnyire egyszerű emberek teszik fel a kérdéseiket!
2012. jan. 1. 15:56
 6/7 Giannoka ***** válasza:

Mivel Jenci utolsó válasza nem a kérdéshez kapcsolódik és éppen jó kedvemben vagyok, ezért csak ennyit reflektálok:

KÖSZÖNÖM Jenci, a felvilágosítást! Kialakult a véleményem rólad. Mivel ez sem a témához kapcsolódik, ezért nem fejtem ki. Kérdést ki-ki a saját szintjén válaszolja meg! BÚÉK!

2012. jan. 2. 10:39
 7/7 Jenci ***** válasza:

Ha csak ezután vonod le egy számodra ismeretlen emberről a következtetésed,akkor nekem is meg van a véleményem.Nincs nekem semmi bajom veled,de azért fogadj el egy jó tanácsot :SOHA NE ÍTÉLJ ELSŐRE ÉS MIELŐTT VÉLEMÉNYT ALKOTSZ VALAKIRŐL,ISMERD MEG JOBBAN !!!

Nekem ez segített!!!

BUÉK !

2012. jan. 2. 12:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!