Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Packard Bell Pew 96 EasyNote...

Packard Bell Pew 96 EasyNote Tk új laptoppal nem tudok mit kezdeni, nem tudom rá telepíteni az XP-t. Nem tudom életre kelteni. Mit kell vele csinálni? --->

Figyelt kérdés

AMD Athion II p360

AMD Radeon

HD6470M

4GB DDR3 MEMORY

500 GB HDD

15,6"16:9 HD LED LCD

1,3 MP WEBCAM

DVD-SUPER MULTI DL DRIVE

2011. dec. 8. 16:29
 1/7 legendavagyok01 ***** válasza:

Nem ártana tudni, mit takar a nem tudom életre kelteni.

Nem is tudsz boot-olni a lemezről (boot lemeznek van-e kiírva, jó-e a boot-sorrend), vagy a hardverkiépítés vizsgálatánál (xp a sata vinyókkal bajban van) esetleg már a normál telepítés során (valami hibaüzenetet ki kellene írni).

2011. dec. 8. 16:53
 2/7 A kérdező kommentje:
Nem tudok rá operációs rendszert tenni, asztali gépekre nem egyre raktam már föl bármilyet, de itt a telepítő elkezdi vizsgálni, utána meg valami hibát ír.
2011. dec. 9. 13:59
 3/7 legendavagyok01 ***** válasza:

Mondjuk erre vétek felrakni az xp-t, egyébként valószínűleg a szokásos sata kontra xp a probléma.

A bios-ban beállíthatod valahol (bios-függő, hol), hogy IDE módban kezelje a vinyót, vagy az eredeti telepítőbe beleintegrálod a sata driver-eket.

De eleve 7-et kellene felrakni, ki is derülne valószínűleg, hogy az simán felmegy.

2011. dec. 9. 17:42
 4/7 legendavagyok01 ***** válasza:
Ráadásul az xp nem is fogja látni az összes memóriát, mert 32 bitesen csak 4GB-ig kezeli (RAM+videó ram).
2011. dec. 9. 17:53
 5/7 anonim válasza:

Nekem is ugyan ilyen laptopom van, és nem lehet rá XP rakni mert nem támogatja. Csak Win7, Linux, Vista.

Win7-et ajánlom, nekem nagyon bejött :)

2012. jan. 2. 11:00
 6/7 Zsolti1991 válasza:
Az az igazság hogy nekem is sokáig tartott rájönni hogy milyen egyszerű is a megoldás,mindig kékhalálom volt ahogy elkezdte volna telepíteni, de símán lehet xp-t tenni rá, nekem is ilyen gépem van. nos... ha valaki xp-t akar rá tenni, akkor bekell lépnie a biosba -> Main->sata mode: ahci mode-ról átállítani IDE mode-ra ha ez megvan nyomsz egy F10-et ami elmenti a beállítást és már lehet is telepíteni rá az xp-t gond nélkül, ezt bárki használhatja akinek újjabb fajta laptopja van mindbe megtalálható. van amelyikben jobban el van dugva ugyan de vagy a mainbe, vagy pedig az onboardba illetve motherboard fül alatt megtalálható ez a beállítási lehetőség
2012. jan. 26. 22:19
 7/7 anonim ***** válasza:

Egy kérdés neked is:

Ha ennyire hülye vagy hozzá miért nem viszed szervizbe? Vagy haverhoz?

2012. febr. 5. 00:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!