A laptoppal együtt kifizettem egy win7 home premium példányt is. Ha bármi okból kifolyólag szeretném újraformázni és telepíteni az oprendszert a laptopomra, mégis hogyan tegyem?
Egyrészt, ha tényleg kifizetted, reklamálj a forgalmazónál, ha pattog, akár be is jelentheted a Microsoftnál (vagy legalábbis fenyegetőzhetsz vele), az eljárás ugyanis tökéletesen inkorrekt.
Másrészt, mivel nem az adathordozóért, hanem a rendszer használatáért fizettél, szerintem a termékkulcs birtokában bármiféle lopott példányról telepíthetsz, hiszen jogot szereztél a használatára -- természetesen csak az adott gépre, ésatöbbi, ami a gyári példány esetén is szerződési feltétel. Ha egyébként minden tiszta, tökmindegy, hogy a rendszert Kohn Izsónál vetted, vagy az angyalok írták a gépedre, használhatod.,
Ez előtelepített OEM rendszer.
Elvileg 3 lehetőséged van:
- Valami F gombot kell megnyomni boot elején - de ezt kiírja! - és akkor majd újra lehet telepíteni a rejtett partíció segítségével.
- Kiírod DVD-re a rendszert - vagy hogy fogalmazzak. Ezt most én se tudom pontosan, hidd el, start menüben keresgélj.
- És a legkevésbé pontosabbnak tűnő: szerzel valahonnan egy Win7 home premium 64 oem rendszert. Lényeg, hogy ha kalóz, akkor is ne aktiválja önmagát. Majd Te aktiválod a géped alján szereplő kóddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!