Ha fogok egy mikrofont, akkor azt rá tudom kötni a gépre?
És ha igen, akkor milyen programmal tudom felvenni azt amit éneklek?
Vagy egyáltalán hogy működik mindez?
Arra gondoltam, hogy megpróbálkozok a rappeléssel. :D
Viccesen hangozhat, de ez van.
Minőség? Hmm... Hát azért az jó lenne, hogy az alapzene mellett a szöveget is lehessen érteni. :D
Csak amolyan próbatémát akarok.
Azt sem tudom hogy hangzik majd a hangom a hangszórókból. :D
Szóval akkor mit tudsz ajánlani?
Én nekiállnék Ableton Live ölén ingyenes dobloopokból és kivágott szimfonikus részletekből, meg kerek, saját szerkesztésű szintibasszusokból összeállított, külön renderelt zenémre reppelni egy új projektben (azaz a kész zene 1 sávon), és a Live beépített effektjeivel (Compressor, EQ8, Saturator) ügyesíteni a hangzáson, egybe passzírozni az egészet úgy, hogy lobogjon a haj.
Próbakörülmények közt tökéletes egy 1000Ft-os kis asztali mikrofon, ami kis jack dugóval megy ugyanannak a hangkártyának a mic (rózsaszín) aljzatába, amiről a zene megy a fülesedbe felvételkor. Csöpp forrasztgatási kedv esetén néhány 100Ft-os elektretmikrofon-kapszula közül a legjobban muzsikáló kiválasztása után olcsóbban megkaptad a legjobbat. Rap-hez nagyon kell popfilter, ami boltban kapható, az olyan profi, hogy 8000Ft minimum, tehát marad a szegény ember popfiltere: kínai, hármasával kapható harisnyanadrágból egy házi készítésű, a mikrofon elé rögzíthető keretre menjen két réteg. Ha lehet, a két réteg szálai 45 fokot zárjanak be egymással.
Asio4All driver ajánlott a nagy késéssel reagáló alap hangdriverek helyett. Privátban szívesen válaszolok a kérdéseid özönére, még ha nem is mindig hirtelen :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!