Ha vennék 1 stúdió mikrofont, hogy tudom gépre kötni?
Minden stúdiótechnikai boltban árulnak ilyet.
Egy ilyen hangkártya 30ezertől indul. Ha nem akarsz ilyet venne akkor felesleges stúdió mikrofont venned, akkor megteszi egy 5eFt is, amit mondjuk rá tudsz dugni egy sima hangkártyára.
Egy elfogadható minőségű mikrofon minimum 30-50e Ft. Ezután egy mikrofon-előerősítő, és egy A-D átalakító kell, hogy a gép felvehesse a hangodat.
A legegyszerűbb a már említett hangkártyás megoldás, itt az előerősítést és az A-D átalakítást is a hangkártya végzi, ezeknél a belépő szint valóban 30e Ft körül van. Pl.:
Szoftvert pedig akár ingyenesen is lehet találni.
De mi a célod a felvétellel? Ha csak hobbi szinten akarsz foglalkozni ezzel, akkor a fenti cucc bőven elég. De ha ezzel akarsz pénzt keresni, akkor a számla végösszege masszívan hétszámjegyű lesz! Ráadásul igen sokat kell tanulni, tapasztalatot szerezni. A hangtechnika nem egyszerű szakma.
Csatlakozom az előttem szólóhoz.
El kellene döntened, hogy melyik érdekel téged igazából, a hangászat, vagy az éneklés. Ha az utóbbi a fontos, akkor szerintem inkább arra koncentrálj, a felvételt pedig bízd a profi stúdiókra!
De ha mindenképp hangtechnikára akarsz pénzt költeni, akkor kérj egy személyre szabott ajánlatot egy ilyesmivel foglalkozó cégtől!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!