Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Klaviatúra tisztítására van...

Klaviatúra tisztítására van valami jó ötletetek?

Figyelt kérdés
2009. máj. 13. 00:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
levegőspré
2009. máj. 13. 00:38
 2/11 anonim ***** válasza:

Én kétszer is kipöcköltem az összes billentyűt egy pici csavarhúzóval (nem csillag) és egyenként is kitisztítottam, gyakran eszem a gépnél és ragadós dolgok is vannak ott, na meg a ragadós pia. Igen, fuj.

Ha van egy kis kézügyességed, saját felelősségre.

2009. máj. 13. 01:02
 3/11 anonim ***** válasza:
Levegőspray, vagy szedd ki a billentyűket (pl. csavarhúzóval), rázd ki a billentyűzetből a nagyobb piszkot, a billentyűzet alapját (amit eddig eltakartak a billentyűk) pedig alkoholos kendővel/kendőkkel töröld ki. Ha nagyon igényes vagy, a billentyűket is letörölheted.
2009. máj. 13. 07:05
 4/11 anonim ***** válasza:
Kiveszed a csavarokat a billentyűzet aljából, széthajtod, egyben kijön a fólia és az elektronika, aztán leszeded a kis műanyag harangokat, aztán a billentyűzet felső felét a gombokkal együtt mosogatószeres vízben le lehet mosni egy közepes méretű ecsettel, utána a kézi zuhannyal jó nagy vízsugárral leöblíted. Ez kihozza a gombok alá lerakódott szennyeződéseket. Megvárod, hogy megszáradjon vissza pakolod a műanyag harangokat, a fóliát az elektronikával, és végül vissza csavarozod az alját. Kb. 30 perc alatt megvan és olyan lesz mitnha új lenne.
2009. máj. 13. 08:38
 5/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszaitokat!

A levegőspray-t nem ismerem, de beszerzek egyet. Azt reméltem, hogy szétszedés nélkül is meg lehet úszni a tisztítást. Az enyémből is kenyérmorzsa hullik, ha megrázogatom, ki tudja, mi lehet még ott.... :))

2009. máj. 13. 10:25
 6/11 anonim ***** válasza:

1. a levegőspray- ról még nem hallottam, de minden elképzelhető, bár (ha volna) én nem használnám, mert még jobban,- rejtett helyekre is - befujná a koszt(ot?)

2. a 08:38-as javaslat nem elvetendő, de ha szétszeded, ilyenkor szokott elgurulni egy-egy csavar, meg gumiharang,amik ha leesnek - netán szőnyegre - meg sem hallod,A szétszedéseket meg időről- időre meg kell ismételni.

3. amit én csinálok: lefelé forditom, ovatos ütögetések közepette ide-oda döntögetem, néha egy fél veknire való kihulik,majd ezt követően a kefés fejű forszivóval további szennyeződéstől tisztiok, végezetül az e célra is használható "univezzális tisztitókendő"-vel áttörlöm.Tiszta lett és ragyog mint a salamon...

2009. máj. 13. 12:16
 7/11 anonim ***** válasza:
Én úgy ahogy van, berakom a zuhany alá. A víz elviszi a port + hajszálakat az egyik végébe, ott kiszedek pár billentyűt és kikaparom a koszt egy fogpiszkálóval vagy ilyesmivel. A billentyűket egy fogkefével szoktam lemosni, de az kicsit koptatja a betűket, ha túl agresszív vagy.
2009. máj. 13. 12:48
 8/11 A kérdező kommentje:

Köszi!

Én is a "rázogatós" módszert alkalmaztam eddig + tisztítószer, de nem érzem elég tisztának, pedig most fekete klavim van.

Az az igazság, hogy - mivel lány vagyok - a szétszedéstől félek egy kicsit. Mármint inkább az összerakástól...:))

De nagyon köszönöm mégegyszer az ötleteket, ezt a levegőspray-t ki fogom próbálni.

2009. máj. 13. 13:07
 9/11 anonim ***** válasza:
Levegőspray alatt a kompresszort értették, ami magasnyomású levegőt tartalmaz. És nem, nem fog bemenni rejtett helyekre a kosz, mert a huzat kiviszi. Ha pedig ragadós, "retkes" a billentyűzet akkor pedig az egyik felettem lévő utasításait kövesd!
2009. máj. 13. 16:29
 10/11 A kérdező kommentje:

Nem, nem ragad, csak belül poros, morzsás.

Köszi szépen!

2009. máj. 13. 19:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!