Miért nem olvassa az asztali DVD-lejátszóm az . Avi fájlt?
Eddig nem volt problémája ezzel a fájltípussal, simán meg tudtam őket nézni rajta. Most viszont ezzel az eggyel meggyűlt a baja: mikor el akarom indítani a filmet, tölti egy kicsit, hallatszik egy reccsenő hang a hangszórókból, aztán leáll és kiírja, hogy "close", mintha ki akartam volna venni a lemezt.
Mi lehet a gond? Már két DVD-t elpazaroltam... :S
Nézd meg, milyen kodekkel tömörítették, mert nem biztos, hogy egyáltalán le kéne tudni játszani a lejátszónak. Az AVI csak konténerfájl, a benne lévő tartalom sokféle lehet (divx, xvid, mp4, stb.).
Megnézni meglehet a Format Factory-val is, és az esetleges konvertáláshoz is jó.
Köszönöm a válaszokat! :)
Viszont kérnék még egy kis segítséget! Letöltöttem a FormatFactoryt; hogy tudom benne megnézni, milyen kodekkel van tömörítve? :S
Baloldalt Haladó/Média fájl információ.
Rengeteg mindent kiír, Audio, Vide onfo külön, a Video-nál lenni kell olyannak, hogy Codec.
Azt írja, hogy Xvid a codec... Azt szerintem olvasnia kéne. :S
Szerintetek segít, hogyha ezzel a programmal átkonvertálom aviba?
A dvd használati utasításában benne szokott lenni, milyen kodekkel boldogul. Meg kell nézni (ha már nincs meg papíron, internet).
Az "avi kódolást" már fenn kitárgyaltuk, a Format Factory-ban is be kell (lehet) állítani, milyen kodeket használjon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!