Probaltam huzni a procit, sikerult is, de ma gondoltam megnezem milyen kicsit magasabban, es amikor ramentem h mentes es ujrainditas, azota nincs kep?
Nem erzekeli a billentzut se az egeret se a monitort...
Hogy tudnam visszaallitani??? Keren aki tudja az surgosen irja meg, koszonom
Egy BIOS reset valószínűleg megoldja.
Ennek két módja van:
1.) Az elegáns megoldás. Van egy CLR_CMOS nevű jumper az alaplapon. Ezt rövidre kell zárni a kis pöcökkel ami van rajta.
Ilyen egy jumper.
Általában 3 tű van a CLR_CMOS esetén. Ebből kettő rövidre van zárva. Le kell emelni a kis pöcköt és a másik kettőt rövidre zárni vele. Ezután indítsd el a gépet. Lépj be a BIOS-ba, majd kapcsold ki a gépet. Tedd vissza eredeti állásába a jumpert.
Eztán már működnie kell a gépnek, ajánlott ismét minden beállítani a BIOS-ban az igényeidnek megfelelően.
2.) A tescos megoldás. De egyszerűbb. Az alaplapon van egy gombelem. Vedd ki az elemet (kikapcsolt állapotban persze). Várj ~2 percet. Tedd vissza. Kapcsold be és ismét állítsd be a BIOS-t.
Mindkét megoldás ugyan azt eredményezi - a BIOS beállításait gyári állapotba állítja vissza. Legközelebb jobban vigyázz a beállításokkal. Ha nem tudod mit csinálsz, ne erőltesd.
Bár van lehetőség tuningra, nem mindig éri meg.
Előttem lévők mindent elmondtak, csak egy valamit hagytak ki.
NE nyúlkálj a proci teljesítményéhez és órajeléhez. Nem véletlenül állították be olyanra, amin eredetileg volt. Ha turbózni akarsz, akkor előtte kérd ki valakinek a véleményét, hogy meddig lehet és milyen hűtés kell még hozzá (ha nincs elég jó).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!