Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ubuntu telepítés gondok....

Ubuntu telepítés gondok. Valaki tud segíteni?

Figyelt kérdés

Az Ubuntut szeretném feltenni a gépemre (win xp mellé)

Szóval leszedtem a 32 bites verziót. Beraktam, megpróbáltam futtatni CD-ről, de csak kiírt egy csomó dolgot (meg nem jegyeztem annyi szöveget, de nem tudtam értelmezni se, pedig elég sokáig néztem :D :D ), és nem volt hajlandó elindulni. Itt utánanéztem, találtam egy kérdést, aminél ugyanez volt a probléma. Ott megoldódott úgy, hogy 64 bites verziót telepített a kérdés kiírója. Én is megpróbáltam így, de kiírja, hogy "unable to boot - please use a kernel appropriate for your cpu"

Most akkor mit tudok csinálni?

Ne nézzetek hülyének, még nem telepítettem op.rendszert, és mindenhol azt láttam, hogy az Ubuntut könnyű, úgyhogy gondoltam megpróbálom... :D

Köszi a válaszokat! :D

2011. nov. 14. 18:12
 1/10 anonim ***** válasza:

Nekem sem sikerült még 1x sem cd -ről eltelepíteni :(

De ezzel a programmal: [link] pendrájvra tudod a telepítőt rá tenni, és ha arról bótolsz már biztos h működni fog.

2011. nov. 14. 18:57
 2/10 anonim ***** válasza:

Próbáld a betöltő menüben F6-nál a nomodeset opcióval indítani.

Desktop verziót telepíts.

2011. nov. 14. 19:02
 3/10 A kérdező kommentje:

Na mostanra sikerült feltenni (64 bites, windows-os telepítés)

Most az a gond, hogy a gép bekapcsoláskor szépen rendesen megkérdezi, melyik op.rendszert szeretném, kiválasztom a Ubuntut.. eddig oké... Csak aztán több perc gondolkodás és fekete képernyő után egy karakteres felületen kéri tőlem a telepítéskor megadott nevet és jelszót. Na most.. beírom a nevet, ütök egy entert, ki is írja alá, hogy "password:", de oda egyszerűen nem tudok írni... a kis vonalka alul (nem tudom, hogy hívják xD ) az villog, ha lenyomok egy billentyűt, és úgy tartom, akkor megáll a villogásban (jobban nem tudom elmagyarázni), tehát érzékeli, hogy a billentyűt lenyomtam, mégse ír semmit... Ha mégegy entert ütök, kiírj, hogy "incorrect". Mit csináljak?

Ja, és egyáltalán ennek így kell ilyenkor kinéznie? Egyszerű fekete alapon fehér karakterek?

2011. nov. 14. 19:03
 4/10 CactusClone ***** válasza:
Ha minden igaz, több opciónak is kell lennie a menüben, hogy mi induljon. Nem lehet, hogy te a konzolos verziót választod ki?
2011. nov. 14. 19:18
 5/10 A kérdező kommentje:
Hol, ahol választom az op.rendszert, vagy még telepítésnél? Mert sehol nem láttam más opciót... :/
2011. nov. 14. 19:24
 6/10 CactusClone ***** válasza:

Ha fent van a windows, mellette az ubuntu, akkor a gép indulásakor kapsz egy menüt, hogy mit indítanál, windows-t, ubuntu (talán general), ubuntu valami stb.

Vagy ilyened nincs?

2011. nov. 14. 19:29
 7/10 A kérdező kommentje:
2 lehetőség van ott, Win XP vagy Ubuntu...
2011. nov. 14. 19:35
 8/10 CactusClone ***** válasza:

Ha az ubuntura karakteres képernyő jön be, akkor csak az van fent.

Egyébként mit szedtél le? i386-os vagy AMD64?

No, meg honnan? Szerintem menj fel az ubuntu.hu-ra, ott találhatsz inkstukciókat (ha még nem jártál ott).

Én is raktam már fel windows mellé ubuntut meg suse-t is, de csináltam neki egy külön partíciót, és arra telepítettem.

2011. nov. 14. 19:46
 9/10 A kérdező kommentje:
Ubuntu.hu-ról szedtem le...
2011. nov. 14. 20:31
 10/10 A kérdező kommentje:
Ja és amd64-es.
2011. nov. 14. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!