Ubuntu telepítés gondok. Valaki tud segíteni?
Az Ubuntut szeretném feltenni a gépemre (win xp mellé)
Szóval leszedtem a 32 bites verziót. Beraktam, megpróbáltam futtatni CD-ről, de csak kiírt egy csomó dolgot (meg nem jegyeztem annyi szöveget, de nem tudtam értelmezni se, pedig elég sokáig néztem :D :D ), és nem volt hajlandó elindulni. Itt utánanéztem, találtam egy kérdést, aminél ugyanez volt a probléma. Ott megoldódott úgy, hogy 64 bites verziót telepített a kérdés kiírója. Én is megpróbáltam így, de kiírja, hogy "unable to boot - please use a kernel appropriate for your cpu"
Most akkor mit tudok csinálni?
Ne nézzetek hülyének, még nem telepítettem op.rendszert, és mindenhol azt láttam, hogy az Ubuntut könnyű, úgyhogy gondoltam megpróbálom... :D
Köszi a válaszokat! :D
Nekem sem sikerült még 1x sem cd -ről eltelepíteni :(
De ezzel a programmal: [link] pendrájvra tudod a telepítőt rá tenni, és ha arról bótolsz már biztos h működni fog.
Próbáld a betöltő menüben F6-nál a nomodeset opcióval indítani.
Desktop verziót telepíts.
Na mostanra sikerült feltenni (64 bites, windows-os telepítés)
Most az a gond, hogy a gép bekapcsoláskor szépen rendesen megkérdezi, melyik op.rendszert szeretném, kiválasztom a Ubuntut.. eddig oké... Csak aztán több perc gondolkodás és fekete képernyő után egy karakteres felületen kéri tőlem a telepítéskor megadott nevet és jelszót. Na most.. beírom a nevet, ütök egy entert, ki is írja alá, hogy "password:", de oda egyszerűen nem tudok írni... a kis vonalka alul (nem tudom, hogy hívják xD ) az villog, ha lenyomok egy billentyűt, és úgy tartom, akkor megáll a villogásban (jobban nem tudom elmagyarázni), tehát érzékeli, hogy a billentyűt lenyomtam, mégse ír semmit... Ha mégegy entert ütök, kiírj, hogy "incorrect". Mit csináljak?
Ja, és egyáltalán ennek így kell ilyenkor kinéznie? Egyszerű fekete alapon fehér karakterek?
Ha fent van a windows, mellette az ubuntu, akkor a gép indulásakor kapsz egy menüt, hogy mit indítanál, windows-t, ubuntu (talán general), ubuntu valami stb.
Vagy ilyened nincs?
Ha az ubuntura karakteres képernyő jön be, akkor csak az van fent.
Egyébként mit szedtél le? i386-os vagy AMD64?
No, meg honnan? Szerintem menj fel az ubuntu.hu-ra, ott találhatsz inkstukciókat (ha még nem jártál ott).
Én is raktam már fel windows mellé ubuntut meg suse-t is, de csináltam neki egy külön partíciót, és arra telepítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!