Tp-link tipusú (model:tl-mr3220) router-t hogyan kell le jelszavazni?
Odáig eljutok hogy bejutok a router menüjébe,de mivel angol és nem tudok angolul így nem nyúkálnék össze-vissza :)
Nem ismerek senkit aki ért az ilyesmihez.
A segítséget előre is köszönöm.
Amint írtad a router menüjébe már be tudsz lépni, így azt nem írom le. Tehát onnan kezdjük, hogy bent a vagy a router menüjében. A bal oldalon látsz egy csomó mindent.
1. Klikkelj a Wireless menüpontra és azon belül a Wireless settings-re
2. Itt a következőket tudod állítani:
- SSID -ez az a név amit a WiFi hálózatodnak adsz. Ha engedélyezve van a SSID broadcast ( ezt lentebb lehet beállítani ) akkor mindenki ezt látja aki a közeledben WiFi után kutat.
- Region: állítsd Magyarországra ( Hungary ). Egyébként a te esetedben nincs jelentősége.
- Channel: ez legyen AUTO.
- Mode: többféle mód van én a 11bgn Mixed módot javaslom. Azért ezt mert nem tudom milyen eszközzel akarsz csatlakozni ( milyen szabványt támogat az eszköz ) a bgn beállítás mindent támogat.
- Channel width : automatic maradhat
- Max TX rate: ez is maradhat 150 Mbps. Ezt akkor piszkáld ha bizonytalannak érzed a WiFi kapcsolatot.
- Enable Wireless Router radio: lényegében ezzel kapcsolod ki és be a WiFi funkcióját a routernek, pipáld ki és akkor megy a WiFi radio
- Enable SSID broadcast: itt állítod be, hogy a "hálózat nevét" sugározza e a WiFi vagy sem. Maradhat bekapcsolva, nem ezen múlik, hogy feltörik e a WiFi hálózatod :D
- Az enable WDS az most neked nem kell.
3. SAVE gomb. Ezután a router szerintem újraindul és újra be kell lépned.
na eddig megvagyunk, most a jön a jelszavazás:
4. A WIRELESS -> Wireless Security menüpontra kattints.
Ezt válaszd ki: WPA-PSK/WPA2-PSK kell neked. A WEPet felejtsd el. Még nekem sem jelent nagy kihívást egy WEPes hálózat feltörése BackTrack-kel, pedig nem vagyok egy hacker, saját szórakozásomra törtem fel a saját hálózatom mert érdekelt a téma.
Szóval WPA-PSK/WPA2-PSK
- version: automatic
- Encrypton: automatic
PSK password: ide írd be a jelszót. Én ide általában valami értelmetlen és hosszú zagyvaságot írok be :D 8 karakter a minimum hossz.
A group key update period maradhat 0-án.
Bökj a SAVE gombra és a router újraindul és használhatod az immár titkosított hálózatod.
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy ez router mennyire kezeli jól 3g usb stickeket? És mennyire gyors usb stickel internet kapcsolat?
Én vettem egy ilyet TP-Link TL-MR3040 , ez egy hordozható 3 g router. És kb fél óránként elvesztette a ruter a stickel a kapcsolat . Volt hogy 10 percig játszottam vele , ki be kapcsolgattam , kihúztam a sticket meg vissza mire újból észhez tért. Sebessége is kb fele volt mintha közvetlen a pc be dugom a sticket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!