Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Hogyan állítsam be a wide...

Hogyan állítsam be a wide monitoromon a felbontást hogy jó legyen?

Figyelt kérdés

Hogy ne torzítson... Eddig 4:3-ast használtam, szokatlan a wide. Tegnap vettem ezt:

[link]

Azt szeretném hogy ne torzítson, a böngészőm a teljes képernyőn látszódjék. Milyen felbontást használjak ehhez? Ha kicsire állítom akkor rossz a képminőség, ha nagyra akkor középen van a böngészőm, nem foglalja el a képernyőt. A videokártyán is be kéne állítani hogy wide-ot használok? Ati Catalist-ban is kotorásztam, de nem láttam olyat hogy a wide-ot be lehetett volna állítani. Itt a videokártyám típusa:

ATI Radeon 9600/9550/X1050 Series - Secondary (256 MB)

Újabbra kéne cserélni?? Jááááááááj de szokatlan ez széles vászon...

Segítsetek!!

2011. okt. 5. 21:27
 1/7 anonim ***** válasza:
A monitor natív felbontását, tehát 1920*1080-at állíts be. Semmit nem kell a videokártya driverén állíts. A weboldal mérete nem a te ügyködésétől függ, azt megírják X méretűre, és akkora, teljesen függetlenül attól, hogy te mit csinálsz a gépeden.
2011. okt. 5. 21:33
 2/7 A kérdező kommentje:

Amikor vettem azt mondták, hogy be lehet úgy állítani hogy a böngésző a teljes képernyőt elfoglalja, és nem torzít. Először 4:3-ast akartam venni, de annyival drágább, meg mindenhol azt mondták hogy a wide a jövő, ezt vegyem. Oks, de ha már ekkora a képernyő akkor jó lenne a böngészőt is ekkorába látni, nem pedig picibe, fehér sávval az oldalán.

Hmm??

2011. okt. 5. 21:48
 3/7 A kérdező kommentje:
Jaja, mit jelent hogy full HD-s a cucc? Nagyobb felbontást tud?
2011. okt. 5. 21:54
 4/7 anonim ***** válasza:
Az pontosan ezt a felbontást jelenti. Csak azt nem értem, hol jó az neked, ha egy baromi kicsi felbontáson, hatalmas, eltorzult pixeleken keresztül netezel.
2011. okt. 5. 22:07
 5/7 anonim ***** válasza:
Ja, jut eszembe, a böngészőben lehet nagyítani a képet, ha csak ez a gondod, Firefox-ban például Ctrl és + egyidejű nyomkodásával.
2011. okt. 5. 22:17
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszi a választ. Persze hogy nem jó eltorzult pixeleket nézegetni teljes képernyőn, csak tudod a 4:3-hoz szoktam. Azon meg teljes képernyő van, minden szép és nagy. Ezen meg kb (beállítottam az 1920*1080-at) akkora középen a megnyitott oldal mintha 15-ös monitoron nézném. A 19-es 4:3-as képarányún, minden nagy, éles, és qrva jó volt. Túúdom majd rájövök, megszokom, de még prüszkölök 1 kicsit...

Ami írsz, hogy ctrl meg + az jó úgyahogy, de itt ott pixelesedik a kép a nagyítástól...

2011. okt. 5. 23:08
 7/7 anonim ***** válasza:
A modern monitorokon a pixelek mérete jóval kisebb, ehhez szokj hozzá. De még mindig jobb a böngészőben a szoftveres átméretezés, mintha a monitor nem a natív felbontáson, hanem jóval kisebben menne.
2011. okt. 5. 23:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!