Hogyan tudok szumma jelet írni alt + számkombinációval?
Annyit találtam róla, hogy u+03a3, de ez nem tudom hogy mit jelent.
Az a lényeg, hogy Wordben be tudjam ütni billentyűkombinációval.
Köszi a segítséget!
Beszúrás -> Szimbólum -> kiválasztod a szumma jelét.
vagy
Beszúrás -> Egyenlet -> Nagyoperátorok
Másik lehetőség a charmap.exe nevű program, kiválasztod a szummát és ráböksz a másolás gombra a vágólapra helyezéshez.
Köszi a válaszokat, ezeket a módszereket többé-kevésbé ismertem.
Konkrétan az alt+számok kombinációra gondoltam, mert sehol sem találtam meg.
Ha hozzárendelsz billentyűkombinációt, akkor azzal a billentyűvel írod be amivel akarod.
1. "Beszúrás"
2. "Szimbólum"
3. Megkeresed a szumma jelet, rákkattintasz hogy kijelölve legyen kékkel. Ekkor az ablak alján az eddig inaktív "Billentyűparancs..." gomb aktívvá válik. Klikk a "Billentyűparancs..." gombra.
4. Katt az "Új billentyűparancs:" mezőbe.
5. Nyomj le egy tetszőleges billentyűkombinációt amire majd előbújik a szumma. (én pl az Alt+X -re állítottam be, de ami neked jól esik)
6. Ha megvan a kombináció, az ablak alján az eddig inaktív "Hozzárendel" gomb aktívvá válik. Klikk a "Hozzárendel" gombra.
7. Ha kész vagy akkor a "Bezárás" gombra klikk.
Egy szimbólumhoz több kombináció is hozzárendelhető akár ugyanezzel a módszerrel.
Bármilyen szimbólummal, vagy akár a különleges karakterekkel is működik, az eredeti kombináció átírható.
A törléshez csak a "Foglalt billentyűk" ablakban ki kell jelölnöd a kombinációt és az ablak alján az eddig inaktív "Törlés" gomb aktívvá válik. Klikk a "Törlés" gombra.
Kedves Előző!
Ez még mindig a Szigma és nem a szumma!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!