Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ha tudom az IP számát egy...

Ha tudom az IP számát egy számítógépnek, akkor hogy tudom megtudni a tulajdonos kilétét legegyszerübben?

Figyelt kérdés
A lényeg hogy a facebookomon be van allitva, h ha idegen gepröl lepnek be, akkor kuldjön nekem e-mailt. Hát, most kaptam egyet, hogy tegnap delelött belepett valaki, es ott van az IP szám. Mit tegyek h rájöjjek h ki volt az?
2011. szept. 29. 11:03
 1/6 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy ha valaki otthonról lépett fel, azzal nem sokra mész. Az ip cím alapján csak annyit fogsz látni, hogy xy szolgáltatóhoz tartozik az illető. Ha viszont iskola, közintézmény, stb. helyről lépett fel, az egyértelműen beazonosítható. Pl. itt nézd meg:

[link]

2011. szept. 29. 11:11
 2/6 A kérdező kommentje:
Ès ha felhivom a szolgaltatot, megmondjak a kiletet?
2011. szept. 29. 11:39
 3/6 A kérdező kommentje:
Felhivtam, nem mondtak meg. azt mondtak, menjek a rendörsegre es ott segitenek. ez most tenyleg komoly, nincs mas modja, h kideritsem ki volt az?
2011. szept. 29. 12:03
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Nincs!

Alapos indok kell, hogy a rendőrség kikérje a szolgáltatótól az illető személyes adatait.

2011. szept. 29. 13:17
 5/6 2xSü ***** válasza:
67%

IP címről infót a szolgáltatók nem adnak ki, csak hivatalos végzés esetén.

Amit tehetsz:

- Megváltoztatod a fb jelszavadat.

- Megváltoztatod annak az email fióknak a jelszavát, amit fb belépésre használtál.

A jelszó legalább 8, de inkább 12 karakteres legyen. Lehetőleg legyen benne szám, kis- és nagybetű. Lehetőleg ne legyen benne szótári szó és ne legyen benne semmi személyes adat (születési dátum, név).

Ha tippek kellenek, hogyan lehet erős, de mégis könnyen megjegyezhető jelszót kreálni, akkor nézd meg itt az utolsó hozzászólásomat: http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__biztonsag__2..

2011. szept. 29. 14:14
 6/6 A kérdező kommentje:

Magyarországon alapos indok kell... nem ott élek. itt felhivtam a rendörséget, azt mondták, hogy irnak egy jelentest, es amint megtudjak hogy ki all az ip cim mögött, tudatjak velem.

meglepö, de nem néztek hulyenek, hogy ilyennel zargatom öket... remelem hamarosan kideritik ki az.

2011. szept. 29. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!