Szerintetek melyek a legjobb Operációs rendszerek?
Ha 5-6+ éves géped van, akkor Windows XP
Minden más esetben Windows 7...abból is elég a Home Edition.
(ha megveszed 7, ha letöltöd 7, ha esetleg az XP olcsóbb, akkor az is jó)
Attól is függ mire kell...ha a játékok/egyes nagyobb programok pl cad, 3dsmax, photoshop nem fontosak akkor legjobb választás egy Ubuntu linux.
Utóbbi ingyenes, alap programok nagy része gogle föld/chrome, firefox, minden van rajta ami kell, gyors és egyszerű, ha a google-t tudod használni akkor mégcsak nehéz sem lesz kiigazodni rajta sztem.
Részemről most az Ubuntu a favorit (egyéb linuxokat még nem sokat használtam)...otthoni felhasználóknak sztem ajánlott....simán jó alternatíva a Windows helyett.
Viszont ha játszol, vagy windowshoz vagy szokva, akkor Win7.
Az attól függ, hogy milyen célra:
- Újfajta játékokhoz, újabb gépen: Windows 7
- Kicsit régebbi játékokhoz, gyengébb gépen: Windows XP
- Nagyon régi játékokhoz, nagyon gyenge gépen: FreeDOS
- Tűzfalgépre: OpenBSD
- Webszervernek: FreeBSD
- Szuperszámítógépre: GNU/Linux (pl.: SLES, Red Hat Enterprise)
- Irodai munkára, internetezni, videót nézni, zenét hallgatni, stb. egy átlagos gépen: GNU/Linux (pl.: Ubuntu, Fedora vagy openSUSE)
....
Win7 egyszerűen jobb mint az XP...XP egy 10 éves rendszer, ezért el kell ismerni hogy sokáig húzta, bár tény hogy igazi ellenfelek nélkül volt. Számomra ez az XP dolog már olyan mintha XP vs 98 lenne a téma. A win7 mára egy kiforrott rendszer, béta állapotában is stabil volt, a gépigényét sem értem miért tartják egyesek vészesnek, mai átlag gépen bőven elfut (anno az XP megjelenésekot még a 256MB ram is f*szának számított)
De saját tapasztalatom kérezted, én használtam évekig xp-t , utána vistát, és béta óta win7-et is most meg Ubuntut...én mindenképp az utóbbi kettőt ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!