Fizetés? Ti mennyit kérnétek el az illetőtől? Tovább ->
Sziasztok!
Kíváncsi lennék arra, hogy ti mennyit kérnétek el ezekért?
- Számítógép újra telepítése...
- Egy félig halott merevlemezről leszedni a fontos dolgokat..
- BIOS Reset...
- Új HDD beszerzése...
- Új alaplap beszerzése (socket 478 típusú baromi régi Mercury alaplap beszerzése)
- Integrált VGA újra beüzemelése áramszünet által eltűnt a kép és majd 2 napos keresgetés után találtam meg mit kell csinálni vele...
(a sorrendet ne nézd így jutottak eszembe a dolgok)
Tehát mennyit kérnétek el érte mint szerelési költség??
Egyik ismerősöm csak a windows telepítéséért 15k-t kért.
Végülis:
Gép újratelepítés, driverek, programok összevadászása sok idő, lemez lementése is...már 2 napod ráment, meg még pár...egyetemen ha egy leadndót akarsz vkivel gépen csináltatni, arra is kevés az 5k....szal sztem 15k
Ha ismerős az illető, én semmit sem kérnék, ha nem ismerem, akkor viszont 7 ezret minimum, mivel ez nem bonyolult munka, csak szimplán nagyon unalmas, és nem 2 perc.
(+ az alkatrészek ára, de szerintem ez egyértelmű volt)
"Egy félig halott merevlemezről leszedni a fontos dolgokat.."
Ezért sokat.
Igen azért elég sokat kérnek.De ez attól is függ,hogy mennyi adatról van szó.(50-200Gb vagy 1-2 TB)
Pár hónapja voltam a Media Markt-ba és arra emlékszem,hogy valahova ki voltak írva ezzel kapcsolatban az árak.2TB adat lementése Több volt mint 100.000 Ft.De ez mindenhol máshól van..van ahol óradíjban dolgoznak 3-10K körül.
De nézd meg pl. ezeket az oldalakat:
2k.
tudod ki szereltetne ilyen szutyok gépet.
12:42
"mivel ez nem bonyolult munka"
Erről drága volt osztályfőnököm jutott eszembe, aki a következő sztorit mesélte:
Az autójában kellett az első lámpatestet cserélni, meg talán volt még némi elektronikai munka is, 1 órán belül megvolt az egész, majd 15 ezret kért érte a szerelő.
Megkérdezte, hogy mi került ezen 15 ezer forintba?
Az volt rá a válasz, hogy "Uram, maga meg tudta volna csinálni?"
Nem.
"Na, látja, ez rajta 15 ezer forint"
Szóval, semmi sem bonyolult a világon, ha az ember tudja, hogy mit kell csinálni, ha meg másnak kell csinálni, aki azt sem tudja, hogy mi fán terem, akkor pedig fizessen érte.
Komolyabb ilyen cégek bármilyen babrálásért 15-20 ezer forintos óradíjat számolnak fel, szóval egy windows telepítést (+ beállítást, természetesen idegennek) én sem csinálnék 2 ezer forintért. Ennyi, ha sajnálja valaki rá a pénzt, akkor tanulja meg és csinálja meg ő, ellenkező esetben fizessen érte annyit, "amennyi jár".
Haveroknak, barátoknak más, de egyébként az élet nem segélyszolgálat, a kenyeret sem adják ingyen a teszkóban, csak azért mert "olyan egyszerű megsütni".
Gonoszul hangzik, de így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!