Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Ghostoláshoz kell XP CD? A...

Ghostoláshoz kell XP CD? A többi lenn (link is)?

Figyelt kérdés

Van ez a Norton Ghost 2003 ,ha letöltöm a gépre elindítom,megcsinálom a ghostolást,nem kell CD?És hova menti ? Vagy áttehetem pendrive-ra ?(Kicsit hülye vagyok hozzá....habár úgyis ha nehéznek találom,úgyse csinálom meg,mert még a végén nekem itt gebasz lesz.:D)

A Ghostolást eszerint csinálnám :

[link]

2011. aug. 3. 13:39
 1/3 anonim ***** válasza:

A tutorialban megadják a kérdésre a választ. A partícióról készít egy másolatot, amit ki tudsz írni lemezre, vagy külön fájlba is.

Egy frissen telepített rendszerről érdemes mentést csinálni, amire felrakod a szükséges programokat is. Ha valami gond lenne a rendszerrel, az elkészített másolatot vissza lehet helyezni, és rendszer azzal az állapottal folytatódik, ami kimentésre került a mentéssel. Ezzel a megoldással nem csak gyorsabban lehet visszaállítani a rendszert mint egy újratelepítéssel, hanem a mentés tartalmazni fogja a programokat is, így egyben azok is visszakerülnek.

Egy több hónapos vagy éves rendszerről azért nem célszerű biztonsági mentést csinálni, mert a registry és egyéb programmappák tele lehetnek szeméttel és felesleges bejegyzésekkel amik a használat során kerültek oda, és nem feltétlenül távolította el őket egy uninstall vagy tisztítóprogram, így feleslegesen foglalnák a mentésben a helyet.

2011. aug. 3. 13:52
 2/3 A kérdező kommentje:

Egy több hónapos vagy éves rendszerről azért nem célszerű biztonsági mentést csinálni, mert a registry és egyéb programmappák tele lehetnek szeméttel és felesleges bejegyzésekkel amik a használat során kerültek oda, és nem feltétlenül távolította el őket egy uninstall vagy tisztítóprogram, így feleslegesen foglalnák a mentésben a helyet."

Nos igen,ez olvastam,csak az a baj,hogy nem hiszem,hogy mostanában újra tudnánk telepíteni.

Ezért is kéne ez a biztonsági mentés...hátha valami történik!

Csináljak egy "teleszemetelt" gépről mentést,vagy várjam meg a "halált"?

2011. aug. 3. 13:59
 3/3 P.O.C. ***** válasza:

Igaza van az elsőnek. A szar büdös és visszataszító, épen ezért nem szeretünk róla másolatot készíteni. :D

Én amúgy a CloneZilla -át szoktam használni, Linux alapú és full ingyenes, folyamatosan fejlesztik van 64-bites változata is. Nem kell a Windows -ra semmit sem telepíteni.

Csak kiírod és beboot -olsz róla, ráadásul nagyon gyorsan végzi a dolgát.

Jah, és a kérdésre válaszolva: XP CD tuti nem kell hozzá, sem ehhez, sem pedig linkben szereplő a Norton Ghost-hoz.

2011. aug. 5. 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!