Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Miért tűnik el a hely a...

Miért tűnik el a hely a számítógépünkről?

Figyelt kérdés
Mostanában az a problémám, hogy a gép kiírja, hogy szükség van legalább 200 megára, hogy blablabla... Szóval megnézem, hogy mennyi helyem van, és kiderül, hogy 180 Mb. Pedig nemrég még 600 volt. Aztán filmet nézek, fél óra múlva már csak 81 megám van. Holott az égvilágon semmit nem töltöttem le. Miért csinálja ezt? Hogy tudnám megakadályozni? Tehetek ellene valamit?
2011. júl. 30. 20:33
 1/7 anonim ***** válasza:
Mekkora a meghajtód kapacitása? Milyen op.rendszert használsz? Win7-es nagyon zabálja a helyet, a windows xp kevésbé. Jobb klikkel rámész a meghajtóra, majd nyomsz egy properties-t, es disc cleanup.... Kifogja dobni azt, mire nincs szükséged. Kipipázod őket, és OK-ot nyomsz. Hátha segít rajta
2011. júl. 30. 20:39
 2/7 legendavagyok01 ***** válasza:

Minden interneten megtekintett tartalom a gépedre is letöltődik (Temporary Internet Files), hogy legközelebb csak a változásokat kelljen letölteni, ha még egyszer megnézed. Kvázi akkor már gyorsabb. Ebbe beleértve pl. az online nézett filmet, hallgatott zenét, stb.

Ezt lehet automatikusan üríteni, vagy kézzel, esetleg valamilyen programmal.

Olvasnivaló:

[link]

2011. júl. 30. 20:42
 3/7 anonim ***** válasza:
2011. júl. 30. 20:42
 4/7 anonim ***** válasza:

Első válaszoló vagyok. Töltsd le a Ccleaner nevezetű programot a netről. Nagyon jó kis program, ez mindent töröl, amire nincsen szükséged, evvel helyet fogsz visszanyerni.

[link]

2011. júl. 30. 20:49
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi a gyors választ, az alap winchester kapacitás az 29 giga, de általában csak max 1, ritkán 2 giga szabad helyünk van. Illetve az operációs rendszerem windows xp. Ha a properties-szel a lemezkarbantartásra gondolsz, olyat már csináltam, kaptam rá plusz 2,5 gigát. Elmentem egy hétre, lett belőle 800 mega. Mostmár hiába csinálnám a karbantartást, 300 megát adna max, de valamiért azt se adja. Bekapcsolom a karbantartót, olvasok negyed órát, felnézek, az ablak eltűnt. Plusz tárhely sehol. Néha azt szoktuk csinálni, hogy megkeressük a biztonsági mentéseit a törölt fájloknak, és azt is töröljük, de ezzel se kapok többet 200 megabájtnál.
2011. júl. 30. 20:49
 6/7 anonim ***** válasza:
ccleaner-t próbáld ki, szerintem nem vesztesz vele semmit sem, max helyet fogsz vele visszanyerni. Nem nagy program, és a kezelése sem nagy tudomány.
2011. júl. 30. 20:55
 7/7 A kérdező kommentje:
Még egyszer köszönöm, a ccleaner tényleg bevált. már egész 500 megám van :)
2011. júl. 30. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!