LexmarkZ1300 nyomtatóm van kiürült a patron. Most feltöltő készletet vettem mert sokaltam az eredeti patron árát feltöltöttem a patront az előírás szerint de a gép még mindig azt írja ki, hogy töltsem fel mert nincs benne tinta vajon mi lehet az oka?
Az, hogy a lexmark elég komolyan gondolja azt a stratégiát, hogy vegyél olcsón nyomtatót, és drágán patront. Olcsó nyomtatóba való lexmark patront szinte sehol sem töltenek, mert baromi macerás, és ahol töltenek is, ott is annyit elkérnek, hogy jobban megéri eredetit venni.
Ha jól tudom, lexmarkék tesznek valami olyan chipet is a patronba, ami "kiég" ha elfogy a tinta, és ki kell kicserélni azt is. (De lehet, hogy a chip kiégés csak urban legend)
A nyomtatók nem a tinta szintjét mérik, csak a kinyomtatott lapok száma alapján "döntenek" úgy, hogy kifogyott a tinta. Ha feltöltötted, általában minden fennakadás nélkül nyomtatnak tovább a feltöltött patronnal is. Ha nem okoz egyéb problémát, nyugodtan nyomtass tovább a jelzés ellenére is.
Némelyik nyomtatón lehet nullázni is ezt a belső lapszámlálót is (némelyik nyomtatón a lapdobás gomb 5 mp-es lenyomásával), de ez gyártónként, sőt még egy gyártó különböző nyomtatóinál is más és más lehet. Azt sajnos nem tudom megmondani, hogy a Lexmark Z 1300-nál hogyan lehet nullázni...
Pedro
Ha pici aranyozott érintkezőket látsz a patron tetején akkor abban van egy chip ami lenullázza magát, csak ennek a cseréje után fogja a nyomtató telinek látni a patront. Érdemes újat venni, mert chip cserével már többe kerül a töltögetés mint egy gyári (vagy utángyártott) patron.
Ezzel a chipes megoldással kényszerítik rá az embereket, hogy gyári újat vegyenek ha kifogy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!