Miért nem töltődik a laptop akksija? (magyarázat lent)
Ha a laptop akkumlátora teljesen le van merülve próbálkozik a töltéssel de nem tud tölteni mert feszültség kell az akkumlátorban lévő nyomtatott áramkőrnek is amit a cellákból vesz fel az akkumlátor biztonsági rendszere nem engedi a töltést de a számítógép úgy észleli hogy vesz fel áramot a nyomtatot áramkör meg felelős azért is hogy megmondja a számítógépnek mennyi van az akkumlátorban!
Megoldás: Ha 0% az aku töltötsége és litiumos! Fagyaszd be 30 percre 0°c alá majd közvetlen a laptop használata nélkül (bikázva tölts rá valamennyit utána ha tölt működik!
ha 100% akkor tönkrement a nyomtatott áram kőr cseréld vagy próbálj meg az akkumlátorra kötni valamit ami lemerítí és újratölteni! ha ez se megy próbáld meg másik akkumlátorral ha azt se tölti a gépedben van a probléma!
Ha az akkumlátorról nem tudod használni a gépet nincs vesztenivalód!
Az aksi hülyéskedik általában! Resetelni kell!
Egy módszer amivel jó eredményeket értem el:
1. Windows csökkentett módban indít.
2. eszközkezelő-->telepek, v. elemek--> Itt a "Microsoft ACPI szabványnak megfelelő vezérlőmódú telep." drivert letilt!
3. töltő kihúz, akku teljesen lemerít, még várjunk vele 1-2 órát! Amikor is..
4. akku ki --> majd be --> töltő rádug DE a gépet ne kapcsoljuk be!! Töltés: ajánlott 12-15 óra. (ne törődjünk a töltésvisszajelzővel)
5. ha ez megvan, töltő ki, aksi ki --> töltő vissza, Win indít, driver (amit letiltottunk) engedélyez!
6. gép leállít, töltő ki akku be, gép indít! :)
Ha ügyesek voltunk ez meggyógyítja az összevissza hibázó, 10 perces aksikat (nálam 80%-os arányban!) szinte a gyári állapotára!
Ez olyan akkumulátoroknál jöhet jól, melyeken nincs "Reset" gomb! Tulajdonképp ezt végezzük el!
Nekem is ugyanez a problémám de nem vagyok gép zseni!!
Nekem ez Kínaiul van!!! Kérlek titeket valaki írja le magyarul!! Előre is köszi szépen!
Ha nem az akksi ment tönkre (ami csak úgy hirtelen nem megy tönkre, annak vannak jelei) akkor a következőt csináld:
- Laptop kikapcs, töltő ki, akksi ki, töltő vissza, bekapcs.
- Vezérlőpult -> Eszközkezelő -> Telepek (angol windows-on battery) -> ha lenyitod többek között van ott egy "AC-adapter" és egy "ACPI szabványnak...". Erre a kettőre jobbklikk eltávolítás.
- Laptop kikapcs, töltő ki, akksi vissza, töltő vissza, bekapcs.
- Bekapcsolásnál az a két illesztő amit kitöröltél automatikusan újratelepül és elkezd tölteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!