Mp3-as formátumú zenéket, cd-re hogy lehet kiirni ugy, hogy a cd lejátszó az autóban lejátsza? (CD-R, CD-RW van melyikkel jobb kiirni?
.mp3-as a formátuma ha kell átkonvertálom, olvastam olyat hogy ne cd-rw -re irjam ki hanem sima cd-re.
És légyszives mondjátok meg mivel irjam ki. Van nero 10-em is.
Persze de ezt hogy érted?
.mp3-as zenék vannak rajta. pár mb mindegyik összes 140 van és az 699 mega pont.
Szóval nekem egy Sony CD-s autórádióm van.Elővettem a hszn. utasitást, belőle idézek:
MP3 FÁJLOK LEJÁTSZÁSA:
Az MP3 (MPEG 1 Audio réteg-3) egy hangsor tömöritésére alkalmas szériatechnológia és formátum. Ez a média hatékonyabb felhasználását teszi lehetővé.
Lejátszhat CD-ROM-okra, CD-R-ekre és CD-RW-kre irt MP3 fájlokat.A lemeznek az ISO 9660 1 vagy 2 szintű formátumában kell lennie, ill. a kiterjesztett formátum vagy Joliet vagy Romeo legyen. Használhat többmenetesen irt lemezeket is.
Az ISO 9660 formátum a CD-ROM-on lévő fájlok és mappák logikai formátumának legelterjedtebb nemzetközi szabványa.
Számos specifikációs szint létezik.
Az 1. szinten a fájlneveknek 8.3 formátumunak kell lenniük (a név legfeljebb 8karakteres lehet, a kiterjesztés pedig max. 3 karakter ".MP3"), mindegyik nagybetűs.
A mappanevek nem lehetnek 8 karakternél hosszabbak. Nem lehet több, mint 8 karakteres mappaszint(fák).
A 2. szint specifikációi legfeljebb 31 karakter hosszuságu fájlneveket tesznek lehetővé.
Mindegyik mappa legfeljebb 8 alkönyvtárat tartalmazhat.
Ha a kiterjesztett formátum Joliet vagy Romeo, vegye figyelembe ezeket a megszoritásokat a CD iró szoftverének beállitásakor.
Fájlelnevezés esetén ne feledje el hozzáadni az ".MP3" fájlkiterjesztést a fájlnévhez.
H az "MP3" fájlkiterjesztést nem MP3 fájlhoz teszi hozzá, az audioegység nem ismeri fel a fájlt megfelelően és véletlenszerű zajt gerjeszt.
Ennyi az idézet.
No én nem sokat tököltem ezzel -bár a téma továbbra is érdekel- mert van USB csatlakozás is a gk-in.Rippelésekkel, meg konvertálásokkal előállitottam MP3 fájlokat, majd Pendriv-re simán átmásoltam 16GB-nyit adó több ezer MP3 zenefájlt, problémamentesen lejátssza.
Igy nem kell a CD-ket a gk-ban tárolni, ahol a meleg stb. hatására könnyen sérülhetnek, meg sok helyet is igényelnek.
De a felvetett kérdésed továbbra is érdekel, mert szeretem a kihivásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!