Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Valahogy meg lehet "tisztítani...

Valahogy meg lehet "tisztítani" egy mappát vírusoktól?

Figyelt kérdés
A gépre vírus került,"megfertőzte" mindenemet,amit én nem tudtam.Kimásoltam Pendrive-ra mindet,újra lett telepítve a gép,és ahogy vissza akartam tenni őket,a vírusirtó felismerte.Nagyon fontos dolgok vannak rajta,ha van valamilyen módja annak hogy "megtisztítsam",hogy lehet?
2011. júl. 7. 22:31
 1/5 zettya válasza:

1. a biztonság kedvéért telepítheted újra a gépet ha gondolod hogy a pendrive visszafertőzte.

2.telepíts fel vírusirtót (ajánlom a Vipre-t) valamint... pl Advanced System Care-ben van kártevőirtó, ajánlom vírusirtó mellé!

3. ezután csatlakoztasd a pendrive-t, majd vizsgáltazsd át.

+1. Előfordulhat, hogy a pendrive-k indítókódját sok vírusirtó fenyegetésként észleli, ezért riaszt. ELŐSZÖR PRÓBÁLJ MINDENT ÚGY HAGYNI AHOGY VAN, ha vírus van egyáltalán, ha meg tényleg van úgyis rájössz... a pendrive-t azért ne töröld le! :D

2011. júl. 7. 22:37
 2/5 anonim ***** válasza:

Először is amit felismert, azt töröld ki, ha nem kell, másodsorban azokat a mappákat, ami nem az Op. rendszer része, azt másik partíción tartsd. Harmadsorban nem kell mindenfélét letölteni, főleg képeket, mert leginkább azok tartalmaznak vírusokat.

Vannak szabályok, amit jó betartani internetezés közben.

2011. júl. 7. 22:41
 3/5 A kérdező kommentje:

nem letöltéssel került a gépre vírus,hanem egy pendrive-ról amin egy film volt,azzal,mert a vírusirtó (az akkori) nem észlelte.viszont ami most van az észlelte a másik pendrive-on a vírust és nem engedi megnyitni sem.Nekem csak az lenne a lényeg hogy egy bizonyos mappát tudjak újra használni.Egyébként ha újra lett telepítve,a gép de előtte töröltem ki,és esetleg más nem lett a helyére rakva hogy tudnám visszakeresni?Magyarul ha kitöröltem,mert előtte rajta volt a gépen hogy lehet visszakeresni?Mert úgy talán megtalálhatnám.

köszi a válaszokat és bocs ha hülyeséget írtam.

2011. júl. 7. 23:13
 4/5 anonim ***** válasza:
hát, ahogy eddig írták küldj rá egy vírusírtást a pendrive-ra, és nézd meg miket szed le, tedd őket karanténba, meg legtöbb vírusírtónál jobb klikk mappára, és scan, vagy megnyitod és ott is be lehet állítani melyik mappát nézze meg (célszerű a vírusírtót szigorúbb biztonsági szabályokkal futtatni, és úgy tenni rá a pendrive-ot, lehet több a false riasztás, de a géped nem kap vírust)
2011. júl. 8. 10:14
 5/5 anonim ***** válasza:
amúgy újratelepítés után már nem hiszem hogy vissza lehet keresni az adatokat, ha rányomtad hogy formázza meg a lemezt, max előtte lehetett volna megtenni, szal sztem erre házilag megoldás nincsen
2011. júl. 8. 10:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!