Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Mi lehet a hiba? (Ps2 játék...

SZeReNcS kérdése:

Mi lehet a hiba? (Ps2 játék kiírásában)

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Ps2 re szeretnék játékokat írni , de valahogy sosem sikerül.

"Ki chippelt" konzolom van , így ugye a gyári és másolt játékok is simán futnak rajta.

Letöltöttem egy játékot , iso lemezképfájba .

Sony,DVD-RW tipusu lemezt használtam .

Először Nero Burning ROM segítségével írtam ki 2,4X el .

Természetesen nem működött ,így elkeztem fórumokat olvasgatni hogy mégis mi a hiba.(rengeteget)

Olvastam hogy elvileg lassan kell írni 1X el , így leszedtem a CloneCD -t , mert csak azzal tudtam úgy írni .

Azzal kiírtam de hát így sem működött. Sokan dícsérték az Alcohol120% nevű programot , hát letöltöttem , ott direkt kiválasztottam a ps2es formátumot , nem tudom pontosan mi lehetett az de azt választottam , a lehető leg lassabban írtam , azthiszem 2,4X el , de úgysem működött .

Ezeken kívűl megpróbáltam még az img burn nevű programot , de az sem volt jó .

Utolsó próbálkozásra leszedtem az ESRDiscPatcher-t ,ez elméletileg patcheli a lemezt.

Kiválasztottam vele a lemezképfájlomat ,de a program nem működött ,valami hibát írt ki, legalább három külömböző helyről szedtem le úrja a programot, de egyszerűen nekem akart jó lenni . Ezután elfogytak az ötleteim ...

Tudom hogy a ps2szar , de vannak olyan játékok amin csak a konzolokon jelentek meg ugye , és a ps2->pc emulátorokhoz meg nem értek .

Már igazán nincs semmi ötletem , ezért is írtam ilyen hosszú regényt.Ha valaki lesz szíves végigolvasni , annak nagyon örülnék... :)

Hát remélem valaki segít nekem ...

2011. jún. 28. 13:09
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Még a mai napon beszerzek pár dvd-t ,lehet ez lesz a megoldás.

Eddig azért nem próbáltam más lemezzel , mert ugye jó párat egyből dobhattam volna ki , meg valahol olvastam hogy először érdemes újraírhatóval próbálkozni.

Na de ha így se lesz jó ...

Ez lesz az utolsó próbálkozás.

Mindenkinek köszönöm a segítő tippeket!! :)

Majd írok hogy mi lett az eredmény.

2011. júl. 1. 12:09
 12/21 Queasy válasza:
Még annyit hozzáfűznék, hogy ha beszerezted a lemezeket, akkor (szerintem) a legkönnyebben a PowerISO programmal tudod a legkönnyebben kiírni a lemezeket. Megnyitod a lemezt a programba, aztán 4x sebességgel kiírod. Szomszéd srácnak szoktam így írni lemezt, mindig működött neki.
2011. júl. 2. 14:53
 13/21 A kérdező kommentje:

Na tehát , összegezve ...

DVD-R típusú lemezre 2,4x sebességgel kiírtam ImgBurner nevű programmal egy iso fájt amit patcheltem az ERS-el.

Ez nem vált be .

A ps2 elindul , megpróbálja betölteni a lemezt , de nem sikerül , így csak egy fekete képet mutat.

99%ban biztos voltam benne hogy így működni fog , megvagyok átkozva Xd örök balszerencse .

Esetleg , túl gyorsan írtam ... nem hiszem .

Rossz lemezt használtam .... nem .

Patcheltem a lemezképfájlt .... igen .

A lemezképfájlom adatai rendben vannak ... bízom benne .

Dvd írom jól működik ... igen

Konzolom is képes lejátszani írott lemezt .... igen .

NA AKKOR MOST MI A ROSSZ ?!

Ez több mint balszerencse .. :O

2011. júl. 3. 17:14
 14/21 A kérdező kommentje:

Nekem van egy tippem ..

Akiket olvastam hogy írt ps2es játékot (általában) mind 4x-en írta , akár power isoval vagy img burnerrel .

Ez lehet a megoldás , 4x-en kell írni ?

2011. júl. 3. 17:23
 15/21 Queasy válasza:

Nem hiszem, bármilyen gyorsan meg lehet írni, de minnél lassabban írod meg, annál biztosabb, hogy írás közben nem sérülnek meg a fájlok a lemezen.

Szerintem azt a patch-elős dolgot hagyd ki egy lemez erejéig, én speciel még sosem patch-eltem ps2 lemezt.

2011. júl. 4. 11:28
 16/21 Queasy válasza:
A lemez márka szokott még gyakori hiba lenni, te milyen márkát használsz?
2011. júl. 4. 11:29
 17/21 A kérdező kommentje:

Hmm , meg próbálom most a lehető leglassabban , talán ..

A márkát sosem figyeltem , hát a sony újraírható dvd-t lecseréltem egy maxell fajtára ,mondjuk csak lekaptam a polcról .

2011. júl. 4. 13:50
 18/21 Queasy válasza:
Futottam egy sort, egy külföldi oldalon a Verbatim lemezeket dicsőítik nagyon. Ha a legutóbbi sem ment, akkor szerintem még egy olyat érdemes lenne kipróbálni. Utána már fogalmam sincs, nálam régen a Ps2-nél ilyen gondjaim nincsenek. Esetleg még az lehet, hogy már nem szuperál valami jól az olvasó fej, régebbi működő lemezeket, esetleg gyári lemezeket olvassa még?
2011. júl. 4. 15:57
 19/21 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom .

2006 os konzol, gyári játékok meg 'mások által írt' lemezek is futnak rajta .

2011. júl. 6. 16:34
 20/21 anonim válasza:

Először is: ne írd 2,4x-el főleg ne 1x-el! vagy 2x vagy 4x

Nem is kell patch-elni

Töltsd le a DVD Decryptert, vegyél nem újrahírható DVD-t (inkább -R, de a +R is működik) és írd ki.

Én már több tucat játékot írtam ki így és működnek, de persze mindig van egy-két selejt DVD.

Ne bonyolítsd!

2012. aug. 3. 03:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!