Gép indításakor fekete a képernyő és nem tölti be a windowst sem. Mi lehet az oka?
Amióta megvan az új gépem mindig sötét képernyővel indult, f1-et nyomtam és betöltött a windows fél perc múlva.Ha rosszul lett a gép lekapcsolva, akkor indításkor f1, majd enter lenyomása után töltött és elindult a windows.
Jelen pillanatban f1 megnyomása után ha entert nyomok mindig tölt egy másodpercet... megint megnyomom megint tölt 1 másodpercet, és így tovább... egy idő után (fél perc) már nem tölt semmit csak áll a gép fekete képernyővel és nem reagál semmire.
1) Telepítsd újra az operációs rendszert.
2) Próbálj live ubuntut.
3) Ha az első kettő nem jó, akkor hardverhiba.
Elsődlegesen: videókártya, kábelek, csatlakozók átnézése.
Várjuk a fejleményeket! :)
de most a fekete képernyő ez elég tág fogalom... amikor bekapcsolod a géped, ellenőrzési önteszt (POST) fut le, és minden gép esetében fekete a képernyő... az hogy F1-et kell nyomni nem egy szokványos dolog... betudsz lépni a BIOS beállítások közé? mert ha igen próbáld meg gyári beállítások visszaállításával (bár az elem kivétele, meg a jumperek átmozgatása is ugyanezt eredményezheti)
nézd az összes hardverelemet, hogy minden megfelelően van-e csatlakoztatva, procin hűtő megvan-e, forognak-e a ventik mindenhol, nem-e melegszik túl valamelyik alkatrész (esetleg a vastag portól) ilyenkor javasolt sűrített levegővel átfújni mindent... nem-e sípol a gép, esetleg nem-e lett megszakítva egy BIOS frissítés, Videókártya helyén van-e, nem-e mozog valamelyik bővítőkártya stb.
Lehet, hogy esetleg valamelyik hardver hibás, de ha a POST sem fut le sikeresen, akkor valamelyik fő hardverről van szó... milyen hibaüzenet jelenik meg a monitoron?
ez talán a legfontosabb...
Biosba sem tudok belépni, ez a baj. Összeszereléssel nem tudom hogy volt e baj, másfél évig hozzá sem nyúltam a hardverekhez, magától meg nem csúsznak el az alkatrészek. Hibaüzenet meg semmi nincs.
Még egy dolog, kipróbáltam másik monitorral, ott se volt kép, és a monitor jelzőlámpája villogott, azaz úgy kezelte mintha nem lenne csatlakozva a géphez(ezért a fekete kép gondolom)
amúgy simán elcsúszhatnak az alkatrészek maguktól, én már láttam olyat nem is 1-et... bár azok ősrégi szar gépek, de előfordulhat :) pl: videókártyát egyszer jelzi, sípol hogy nincs, rányomok egyet az újammal, és már nem sípol, minden oké... ugyanez a RAM-nál is... de az új, jó gépeknél nem hiszem, hogy ilyen lehet...
A Speaker be van kötve a gépedbe? valószínű sípolni kéne neki ilyenkor... nem tudom milyen alaplapod vann, meg BIOS-od, de általában 1 hosszú síp az memória hiba, 1 hosszú 2 rövid pedig VGA kártya... általában ez a 2 leggyakoribb, az 1 rövid = normális állapotot eltekintve.. (de persze ez BIOS-onként eltérő lehet, nem biblia amit most mondtam, csak nagy gyakoriságba)
Egyéb ötlet ha nincs kép de a windowsban már van a Monitor
véletlenül nem szabván DSU-os monitor van rákötve a videokártyára egy DVI átalakítóval?
Javaslom próbálj egy másik monitort
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!