Az informatikusok miért mogorvák? Miért emelnek falakat maguk köré és utasítanak el mindenfajta közeledést, barátkozást? Annyira dühítő!
Ez nagy általánosítás... Sok-sok ellenpéldát lehetne mondani.
Egyébként ismerek egy mogorva magyar tanárnőt...
Az emberek olyan kiszámíthatatlanok! A gépnél mindig tudod, hogy mi miért történik, és ha mégsem az jön be, amire vársz, akkor biztos lehetsz benne, hogy te rontottál el valamit.
A számítógép az utasításaidat hajtja végre, nem a vágyaidat teljesíti. De azt mindig.
A rendszeremen is van tűzfal, nehogy már körülöttem ne legyen!
:)
Szóval általában már nagyon fiatalon nagyon elmélyednek egy területen (ami ráadásul nagyon szabályos, nagyon "kocka"). Ergo kevesebb idejük jut arra, amit mások "életnek" neveznek. Ennélfogva rutintalanul kezelik a szociális helyzeteket, nincsenek jól bejáratott sémáik a különböző helyzetekre, idegenül mozognak itt, nem is eröltetik, még jobban elszigetelődnek és így tovább.
Ezért aztán keresik egymás társaságát (mint ahogy a bmx-esek, a bélyeggyűjtők és a természetjárók is), belterjes társaságuk csak még érthetetlenebb lesz a külvilág számára.
Nem csoda, ha falat emelnek maguk köré, ezzel is redukálva a társas kapcsolatokat.
Amúgy meg, ha megtudják róluk, hogy informatikusok, és még jó fejek is lennének, véget nem érnének a "miért fagy le a gépem?", "tedd már fel ezt a számlázóprogramot!", "ilyen vagy olyan videókártyát vegyek?" és "tedd már újra a gépem, te informatikus vagy, neked ez semmi!" kérdéseknek és felszólításoknak.
Az meg kinek hiányzik?
nem vagyok informatikus, csak sz.gépes grafikus asszony, de ha beszélnek hozzám, esetleg elrontok egy tizedmillimétert vagy egy leütést, és ha lenyomják 10.000 példányban, akkor lesz nekem otthon 750.000 ft-ért egy kupac használhatatlan prospektusom.
Hagyd őt békén, és ha már kiment a sörözőbe , akkor csesztesd!
Egyetlen elfogadható, halk, tömör kérdés: Főzzek kávét? Igenre főzz, és egy szóban közöld, h kész majd türelmesen várj, míg kijön a gép mögül. Folyadékkal ne közelíts 2m-es sávon belül!
Csak azt utáljuk, ha noob-ok zaklatnak a hülye kérdéseikkel, meg persze ránk akarnak testálni minden melót.
Persze van, aki alapból mogorva, szerintem az már belefásult a fent említettbe.
lehet én vagyok szarul nevelve, de infós létemre szeretek kocsmázni/koncertekre járni/túrázni sőt a lányoktól sem félek :)
az hogy vki begyepesedett, az nem azért van mert infós, hanem mert ilyen a természete. szomszéd öreglány se nagy partiarc, de mégse hiszem h azért mert éjjelente a NASA szervereit hackelné :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!