Mi a színkezelés? Miért van rá szükség? Hogyan működik?
Figyelt kérdés
Eddig annyit tudok róla, hogy a színkezelés lényege (mivel többféle megjelenítő és megjelenítési mód van), hogy összhangba hozza a színeket, így ugyanazt a képet kapjuk különféle monitorokon, tévéken, nyomtatott dokumentumokban... Jól tudom, vagy sem? Valamint azt nem tudom, hogy ez szoftveres vagy hardveres úton működik-e.2011. jún. 19. 22:16
1/2 bix válasza:
nem hallottam róla de már így leírva baromság.
van pár gyártó aki kismillió panelt gyárt monitorba, tv-be. van pár technológia, és ezek egyáltalán nem egységesek.
egy tn panelre megpróbálná valahogy emulálni egy jobb ips paneles monitoron látott kép színeit? honnan tudná hogy milyen gyártó milyen típusa és gyárilag hogy lett kalibrálva? a jobb panellel megáldott, minőségi spva stb panelek is a gyári kalibráció után simán f@osok néha, olvass teszteket pl ph-n ott is látszik hogy milyen eltérések vannak, és ezt csak műszerrel és tesztábrákkal lehet kimérni.
2/2 A kérdező kommentje:
"A színkezelés egy olyan rendszer, amely biztosítja, hogy a megjelenített elemek színe mindenhol kielégítő, beleértve a különböző eszközöket, például a képernyőt vagy a nyomtatót is."
2011. jún. 22. 19:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!