Kezdőoldal » Számítástechnika » Egyéb kérdések » Apple-el kapcsolatos kérdések...

Apple-el kapcsolatos kérdések (kell kérdőjel? )

Figyelt kérdés

1996ban egy kibanagy csődtömeg volt a cég, és Steve Jobs visszahívásával, valamint a Microsoft segítségével mászott ki a szarbol, a következőkre lennék kiváncsi:

1.- a Microsoft még mindig tulajdonosa az Apple részvényeinek jelentős részének? és ha igen kb. hány%nak?

2.- hogyan tudtak egy ekkora szárból a világ legértékesebb márkanevévé válni, melyik termékükkel, és pontosan milyen marketinggel (linket is légyszi)

3.- szerintetek le fog-e jelentősen gyöngülni ha Steve Jobs otthagyja, ahogy az történt amikor először kirakták, és ez jelenti-e majd a cég visszazsugorodását.

2011. jún. 12. 12:56
 1/3 A kérdező kommentje:

naaa, légyszi, válaszoljon már valaki, bezzeg ha azt kérdeztem volna terhes vagyok-e már 25 oldal te

le lenne írva

2011. jún. 13. 17:23
 2/3 anonim ***** válasza:

0.0 Szerintem terhes vagy :P

0.1 Az Apple sosem volt csődtömeg. Sőt! [link]

1. Jobs cégét, amikor felvásárolták, az Apple-nek 429 millió dollárjába került. A Microsoft meg 150 millió dollárért vásárolt Apple részvényeket. Szóval olyan sok nem lehet százalékban.

2. A PC-Windows piacot eléggé le tudták alázni a PowerPC-s gépükkel, a stabil rendszerükkel és a vírusmentes világukkal. Inkább az "ipari" szektorban tudtak érvényesülni (Reklám, Újság, Zene, Grafika). Ott is inkább a gazdagéknál.

2002-ben egy cégnél dolgoztam. Volt egy AMD Athlon XP-s 1800+ os gépem kb 200E Ft értékű (megjegyzem a minimálbér akkoriban 50E). Volt egy Athlon MP 1800+ kétprocesszoros munkaállomás (kb 300E) és volt egy G4-es Mac 800Mhz-es (kb 600E Ft). A G4 sima számolási művelettel (épphogy, de) alázta a két gépet (egy nagyon nagy felbontású képet forgattunk el és néztük az időt :D).

Ami bevonzotta a sikert: iMac, PowerPC G sorozat, iPod, iPhone, iPad, AirBook, Mac OS X

És ezekből is az egyszerű szoftver-használat és a design viszi az eladást.

3. 1980-tól 1990-re 10szeres lett az eladás John Sculley segítségével (ex-Pepsi-s). 1993-ban rakták ki a cégtől, mert akkor kezdett az eladás hanyatlani. 96-ban jött Jobs és amit ő csinált a cégével az lett tulképp az Apple-be integrálva és értékesítve. Zsugorodni is csak külső okok miatt (terhesség, világvége, stb) fog a cég... nem Jobs hiánya miatt.

2011. jún. 15. 03:03
 3/3 A kérdező kommentje:
Akkor mért voltak tele az ujságok az Apple csödjével 96ban?
2011. jún. 15. 03:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!